Отслабни със зашит език

2013-06-07 15:01:00
Отслабни със зашит език
Снимка: drchugay.com

Светът наистина е полудял! След пръстените, които се поставят в стомаха, за да не може човек да консумира повече от определено количество храна, още един метод поставя под въпрос докъде може да стигне един човек в желанието си да отслабне.

 

През 2009 г. в Бевърли Хилс пластичният хирург Никълъс Чъги стартира процедура, с която може да се лишите от 15 килограма от теглото си месечно. И преди да ви се стори наистина атрактивна тази идея, е добре да знаете, че представлява зашиване на пластмасова пластина (като кръпка) за езика. Шест шева придържат чуждото тяло в устата ви и правят изключително болезнен приема на храна. По тази причина „пациентите" минават на течна диета, пише в. Daily Mail.

 

 

Както сами се досещате, тази процедура има доста странични ефекти. В сайта си д-р Чъги предупреждава, че има огромна вероятност езикът ви да се подуе, да имате проблеми с говора и дори смущения в съня. Процедурата не е официално одобрена от съответните медицински органи ( FDA в Америка), макар че вече е правена на 60 жени от 2009 г. насам.

 

Трябва да знаете, че не е препоръчително пластмасовото парче да стои на езика ви повече от месец, защото тъканта на езика започва да расте отново и „кръпката" може да се срасне с органа.

 

Докато носите парчето в устата си, докторът препоръчва течна диета, която не надхвърля 800 калории дневно. Никълъс твърди, че с това количество ще успеете да си набавите необходимите за организма вещества и освен това ще повишите метаболизма си.

 

Цената на процедурата е 2000 долара, а във Венецуела може да се направи за скромните 150 долара. Страната се е ориентирала доста силно през последните години към разкрасителната индустрия и предлага голям набор от манипулации, подобряващи визията по един или друг начин.

 

Ана Мария Пара, която работи в клиника в Каракас сподели пред „Time", че откакто предлага манипулацията – от 2011 г.- от нея се възползват средно по 900 клиенти месечно.

 

Според вас заслужава ли си човек да се подлага на подобни лудости в името на суетата?... Или ако иска да отслабва бързо и вредно може просто да си седи на течна диета цял месец и да вреди на здравето си?!

 

Още любопитни статии четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ellie1398
преди 10 години

Ужас... по-добре да психясат от броене на калории, отколкото да правят такива глупости! Яжте си по 800-900 калории като се чувствате дебели... (не че и това е много добра идея от медицинска гледна точка)

ggb
преди 10 години

До такива последици се стига когато нямаш воля и хъс..

koshtramba
преди 10 години

То по-лесно да си сложиш катинар на хладилника.

Teen
преди 10 години

Човек иска да отслабва без да се напъва с коремни преси и да не яде мазнини .. а те тука ще ти зашиват езика за да те боли и дори да не можеш да се храниш нормално ... сори, ама предпочитам да си отслабвам по нормалния начин!

bojitooo
преди 10 години

тези хора не са добре

scrooper
преди 10 години

И как ще се целуваш?Е, поне ще успееш да си избиеш процедурата- окаян, изкльощавял и с подут език, минувачите ще ти подхвърлят подаяния.

dimitar.,
преди 10 години

Нереално *** хора

strawberry88
преди 10 години

Нямам думи! :X

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия