Кои са най-честите оправдания за провалянето на диетата?

2013-04-22 22:12:00
Кои са най-честите оправдания за провалянето на диетата?
Снимка: sxc.hu

Много жени всячески се опитват да отслабнат, но всяка тяхна диета твърде скоро завършва с провал. Причините и оправданията за това са безброй. Но кои са най-честите сред тях? Скорошно британско проучване намери отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че в цели 41% от случаите лошият ден е най-доброто оправдание за нарушение на диетата на представителките на нежния пол. Именно негативните събития, случили се през деня, карат нежните създания да се успокояват с хапването на любимата им храна, която обаче не се вписва в хранителния им режим.

 

 

Втората най-популярна причина за провал на диетата е рожденият ден, на който вероятно всеки човек би се изкушил да хапне поне едно парче торта. Думите „Просто не можах да устоя” завършват челната тройка на класацията.

 

Необходимостта от приповдигане на настроението, потиснатостта заради прекалено топлото или прекалено студеното време, както и липсата на воля също са сред честите оправдания за прегрешения със забранени по време на диета храни. Отегчението, необходимостта на жените да се възнаградят за някое свое постижение с нещо вкусно, хапванията навън с приятели и оправданието, че  животът е твърде кратък да се лишаваме от нещо, допълват челната десетка на класацията.

 

Резултатите от проучването сочат още, че около 80% от представителките на нежния пол имат за цел достигането на конкретно число килограми или пък влизането в някоя стара тяхна дреха, но в 84% от случаите те така и не успяват да я постигнат. Средно след едва три седмици дамите се отказват от диетата си и се връщат към стария си режим на хранене. За този период те успяват да свалят само около 2,7 кг от осанката си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия