Кога не бива да спазваш диета?

2016-10-22 12:59:00
Кога не бива да спазваш диета?
Снимка: Dreamstime

Голяма част от жените са се поставяли на диета в даден момент от живота си. За да бъде една диета успешна обаче, тя трябва да бъде продиктувана от правилните причини и да бъде изпълнена правилно. Съществуват някои ситуации, в които подлагането на хранителни ограничения определено не се препоръчва. Колкото и да ви се иска да отслабнете, вашата мотивация може да е грешна или пък това може да не е разумно поради здравословни причини. Здравето винаги трябва да бъде приоритет номер едно. Така че, за да го запазите, вижте в кои ситуации е забранено да се прави диета:

 

 

Когато имате здравословни проблеми. Бъдете много внимателни, ако имате някакви здравословни проблеми, защото тогава тялото ви е отслабено и податливо. Изчакайте, докато организмът ви се пребори с болестта и се възстанови напълно. Едва след това може да помислите за разумна диета, с която да отслабвате.

 

За да се харесате на някой друг. Вашето тяло принадлежи единствено и само на вас. Никой няма право да ви налага какво трябва да правите с него. Определено не е добра идея да се подлагате на диета по идея на друг човек. Още повече, ако не го правите за себе си и защото вие самите сте го пожелали, никога няма да бъдете достатъчно мотивирани.

 

За да копирате известните. Медиите налагат схващането, че за да бъде една жена успешна и харесвана, тя задължително трябва да бъде слаба. Подобна причина е много лекомислена и неразумна. Отслабването трябва да бъде в рамките на нормалните и здравословни граници.

 

Ако се чувствате нещастни. Често хората, които спазват диети, се чувстват нещастни и депресирани, заради чувството на ограниченост. Обикновено това става причина за прекратяване на диетата, която остава неизпълнена и съответно не дава никакви резултати. Не забравяйте, че ограничаването на разнообразната храна коства на организма ви важни хранителни вещества, което може да постави здравето ви на риск.

 

Винаги се консултирайте със специалист, когато искате да започнете диета. По този начин ще проверите дали сте напълно здрави, но ще получите и компетентен съвет по какъв начин точно трябва да отслабнете.

 

Още съвети, свързани с диети, четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия