Време е да спреш да пиеш газирани напитки ...

2013-05-30 15:15:00
Време е да спреш да пиеш газирани напитки ...
Снимка: Reuters

Тийнейджърите /а и не само!/ редовно консумират газирани напитки, въпреки че са наясно с тяхната вреда. В голяма част от тях има високофруктозен царевичен сироп, който увеличава мазнини, които човешкото тяло държи в запас и това води до трупане на излишни килограми.

 

Въпреки че в диетичните газирани напитки не се съдържа захар и въпросният сироп, те също не са добър избор за утоляване на жаждата и трябва да се избягват. Според редица проучвания ежедневната употреба на газирани напитки води до увеличаване на риска от сърдечни заболявания с цели 43%.

 

Ако цениш здравето си и не искаш излишни здравословни проблеми, спри да пиеш газирани напитки. Да, трудно е, но не е невъзможно!

 

 

Има хора, които не могат да се откажат от навиците си от раз. Ако ти си от тях, започни да намаляваш консумацията на газирани напитки постепенно. Старай се, когато си на ресторант или хапваш някъде другаде, да пиеш само по едно газирано. Колкото и да ти се иска да си вземеш второ – не го прави. По-добре си поръчай вода или фреш, но си вземи нещо, защото според учените, за да може човек да се откаже от един вреден навик, трябва да го замени с нов, който е полезен. С течение на времето ще установиш, че пиеш по-рядко газирани напитки и не го правиш всеки ден. След като си успял да намалиш количеството, време е напълно да го спреш.

 

Някои хора пият газирани напитки по навик. Просто постоянно имат нещо газирано около себе си – на чина в училище, на бюрото в службата, в дамската чанта, в колата и т.н. Ще установиш, че ако не си купуваш газирани напитки, защото си свикнал/а да си взимаш, няма да ги консумираш изобщо.

 

Когато човек се отказва от някакъв вреден навик, той трябва да знае защо го прави. Прочети статии по въпроса и се убеди колко вредни са газираните напитки. Колкото повече информация имаш за тях, толкова по-лесно ще ти е да се откажеш да ги пиеш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wish.it
преди 10 години

Не мога без кока-кола!

shusha
преди 10 години

То всичко е вредно на тоя свят. Не трябва да се прекалява с полезния начин на живот, защото означава 24 часа да мислиш за това, но и другата крайност не трябва. Баланс, това му е майката :)

koshtramba
преди 10 години

Не съм пила газирано... с години!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия