Няколко храни, които ще ви помогнат да се сдобиете с плоско коремче

2013-05-20 12:16:00
Няколко храни, които ще ви помогнат да се сдобиете с плоско коремче
Снимка: Dreamstime

Всяка жена си мечтае да има плоско коремче, особено когато навън е време за къси дрешки и бански. Освен, че заобленото коремче и любовните дръжки не са привлекателни, натрупването на мазнини в областта на корема нарушава нормалната сърдечносъдова дейност. Затова човек трябва да спортува редовно и да се храни здравословно.

 

Вижте кои храни и подправки ще ви помогнат да се сдобиете с плоско коремче:

 

 

Лук – той действа като мощен антиоксидант, като в същото време се бори с мазнините, ускорява процеса на тяхното изгаряне и блокира вредните клетки. В лука се съдържа кварцетин, който е изключително полезен.

 

Сьомга – в мазните риби се съдържат полезни мазнини, които намаляват мазнините в областта на корема. Добрата новина е, че сьомгата и другите мазни риби са богати на омега-3 мастни киселини и в същото време спомагат за отстраняването на мазнини.

 

Кимион – научете се да използвате тази подправка редовно, защото по този начин коремът ви ще се подува по-рядко и няма да имате газове. Кимионът помага на полезните бактериите, бори се с лошите чревни микроорганизми и като цяло влияе благоприятно върху храносмилателната система.

 

Канела – някои хора не могат да понасят тази сладникава подправка, но ако не сте от тях – използвайте я смело. Редица проучвания показват, че в нея се съдържат съединения, които правят мастните клетки по-чувствителни към инсулина и по този начин захарта в клетките се превръща в енергия. Високите нива на инсулин спомагат за съхраняването на повече мазнини в организма, което води до забавяне на метаболизма.

 

Грозде - този така вкусен плод е богат на калций и влияе благоприятно на човешкия организъм. Наскоро направено проучване показва, че представителките на нежния пол, които консумират редовно грозде, губят с до 48% повече мазнини в сравнение с тези, които не са почитателки на този плод. Причината е, че гроздето помага на клетките да изгарят мазнините.

 

Снимка: sxc.hu

 

Натурален шоколад – в него се съдържа ресвератрол, който засилва обмяната на веществата и спомага за увеличаване на чистата мускулна маса. Ако ви се дояде нещо сладко, вземете си черен шоколад.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ggb
преди 10 години

От Mc Donald's пак ще се сдобиеш с коремче,но не и плоско! :Д

problem4eeee
преди 10 години

като изключим лука, всичко друго е поносимо ... ;д

MikeyM
преди 10 години

До Renesme Cullen: xaxaxaxax и аз така .. ама нещо ни разочароват :(;D ;D

Renesme Cullen
преди 10 години

Еееее, надявах се да пише нещо за Mc Donald's... :DD

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия