Лекарите се отнасят зле с дебеланковците, слабите са с предимство

2013-04-25 16:45:00
Лекарите се отнасят зле с дебеланковците, слабите са с предимство
Снимка: Dreamstime

Всеки от нас е имал поне един учител в училище, който е проявявал лично отношение, когато се е стигало до оценяване на знанията. Малцина са тези, които умеят да разграничат личното си мнение от това, което показва ученика, когато става въпрос за научен материал. Като цяло професионалистите трябва да умеят да бъдат безпристрастни.

 

 

Наскоро направено проучване обаче показва, че общопрактикуващите лекари се отнасят доста по-добре с пациентите, които имат нормално телосложение, отколкото с дебеланковците, пише в. „Daily mail“. Учените установили, че личните лекари не се отнасят по-малко професионално с хората, които имат наднормено тегло, но маниерите им при общуването с тях се различава от тези при контактите им с болните, които нямат излишни килограми. Най-вероятно причината е, че лекарите смятат, че тези хора не се интересуват от здравето си и затова ги е застигнал проблемът със затлъстяването.

 

За да бъде едно лечение успешно, трябва да има известна доза симпатии между личния лекар и неговите пациенти. В противен случай болният може да не послуша съветите на доктора и да задълбочи здравословните си проблеми. Когато един лекар показва на пациента, че е съпричастен с проблема му, той приема нещата сериозно и пие всички медикаменти, които са му изписани.

 

Ако имате проблеми с теглото и усетите, че личният ви лекар не се държи с вас така, както с останалите пациенти, поговорете. Кажете му, че не сте виновни, че имате излишни килограми /ако това е самата истина, ако се тъпчете постоянно с храна и не спортувате, само вие сте си виновни да се докарате до това положение/ и че не ви е приятно, че ви третира различно от останалите пациенти, които имат нормално телосложение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
UNITED2
преди 11 години

Честно да ви кажа, това си е вярно! Аз лично съм го изпитал на гърба си..

-Patrick.Star
преди 11 години

Така ли се делят хората вече-дебели и слаби?Тъжно е ....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия