Тренировките не помагат срещу стареенето, твърдят учени

2013-03-25 10:30:00
Тренировките не помагат срещу стареенето, твърдят учени
Снимка: Dreamstime

Голяма част от хората спортуват часове наред, надявайки се, че по този ще бъдат здрави и ще изглеждат млади по-дълго време. Когато става въпрос за забавяне на процеса на стареене обаче, същият ефект ще има и излежаването в леглото, твърдят учените. Ежедневните тренировки не са в състояние да спрат загубата на тонус и форма на мускулите, пише в. „Daily mail“.

 

 

Повечето специалисти твърдят, че липсата на движение допринася за загубата на мускулна маса с годините. Това обаче не е вярно, твърди проф. Джейми Тимънс от университета на Лъфбъро. Той е направил редица проучвания, които показват, че няма доказателства да има връзка между остаряването на мускулите и липсата на движение. 25% от хората не могат да развиват мускулна тъкан, независимо, че тренират усърдно.

 

Тази новина определено не се харесва на представителките на нежния пол, които прекарват часове наред в тренировки, за да изглеждат млади и красиви по-дълго време. Но годините са си години и срещу природата няма как да се върви. Доказателство за това е световноизвестната певица Мадона. Въпреки че тренира редовно и си е направила няколко пластични операции, изпъкналите вени по ръцете й издават всичките й 54 години. Същото е положението и при 51-годишната Мег Райън, както и при 47-годишната Сара Джесика Паркър.

 

Изпъкналите вени най-често се появяват при прекалено много тренировки, като с годините стават по-очевидни. Това обаче не бива да ви отказва от тренировките, защото те наистина имат благоприятен ефект върху тялото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия