Сутрешната тренировка - навик, който трябва да си създадете

2013-03-22 12:59:00
Сутрешната тренировка - навик, който трябва да си създадете
Снимка: Dreamstime

За повечето хора, особено за тези, които са тип „сова“, е изключително трудно ранното ставане. Но какво по-хубаво от един сутрешен джогинг в парка, здравословна закуска и чаша кафе? Ако успеете да се измъкнете от леглото, докато слънцето изгрява, след час ще се чувствате бодри и доволни от себе си – тренирали сте, ще закусите и ще имате достатъчно време да се оправите за училище/работа.

 

 

За да може тренировките ви рано сутрин да имат ефект, трябва да сте си достатъчно отпочинали. Легнете си навреме и спете поне 7-8 часа. Ако сте прекалено недоспали, тренировката ви няма да даде така желаните резултати и само ще си изгубите времето и ще се уморите още повече. Когато алармата звънне – станете, не си доспивайте, защото така намалява шансът да напуснете леглото, докато все още имате достатъчно време за една сутрешна тренировка.

 

Мотивирайте се. Сложете си на видно място снимка на човек, който има наистина красиво тяло. Той изглежда добре не по рождение, а защото тренира усърдно. Научете се да спортувате рано сутрин /а може и през останалата част от деня, ако ви е наистина непосилно да се събудите рано/ и бъдете постоянни. След време ще видите резултатите и ще се радвате, че сте успели да си изградите този нов навик.

 

Снимка: Dreamstime

 

Много е важно да не се хвърлите от първия път на големи маратони с бърза скорост. Започнете да тичате бавно и на кратки разстояние. Организмът ви трябва да свикне с натоварването, преди да увеличите темпото и разстоянието, което минавате.

 

След време, когато свикнете, може да излизате да тичате с тежести в ръцете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия