Зехтинът - ключът към перфектната фигура

2013-03-17 19:00:00
Зехтинът - ключът към перфектната фигура
Снимка: sxc.hu

Безспорно е, че зехтинът е по-здравословната алтернатива на слънчогледовото олио. Това обаче далеч не е единственото му предимство. Растителната мазнина, извличана от плодовете на маслиновите дървета, може да се окаже безценен помощник в отслабването, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Специалисти от Техническия университет в Мюнхен и Виенския университет провели експеримент с участието на десетки студенти, разделени в четири групи. Всички те трябвало да консумират по 500 гр кисело мляко всеки ден, като добавка към нормалния им режим на хранене. В порциите кисело мляко различните групи получавали и различни добавки – зехтин, рапично масло, свинска мас и краве масло.

 

Оказало се, че тези, които приемат ежедневно малки дози зехтин, консумират средно с около 200 калории по-малко от останалите. Кръвните тестове показали, че при тях също така се наблюдават по-високи нива на серотонин – хормонът, който създава у хората чувство за ситост.

 

Провеждайки допълнителни тестове, учените открили, че благоприятното действие на зехтина се дължи на негово ароматно съединение, което може да се извлича по изкуствен начин. Предстои в бъдеще да бъдат създадени нискокалорични добавки, на базата на съединенията в зехтина, които ще бъдат предназначени за хора, желаещи да отслабнат.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия