Рисковете, които крие интимното разкрасяване

2016-11-04 12:45:00
Рисковете, които крие интимното разкрасяване
Снимка: Dreamstime

В днешно време жените /но и не малка част от мъжете/ са готови на всичко, за да се разкрасят. Представителките на нежния пол стискат зъби и се подлагат на болезнени операции, за да увеличат бюста си, намалят размера на носа си, да се отърват от излишните килограми и т.н. Те го правят с една-единствена цел „Трай, бабо, за хубост!“. И те мълчат и преживяват болката в името на красотата.

 

Но не всяка част от тялото ни е подходяща за разкрасителни процедури. Кожата в интимната ни област е особено деликатна, затова трябва да бъдем внимателни с нея. Има няколко разкрасителни /въпреки че може да се поспори дали са такива/ процедури, които могат да ви докарат излишни здравословни проблеми. Вижте кои са те:

 

Пълно обезкосмяване – повечето българки /поне младите жени/ премахват изцяло интимното си окосмение. Според някои козметици това не е добра идея, защото космите имат защитна функция и предпазват вагината от замърсяване. По-добре оставете тънка лента в средата, така хем няма да сте гола като охлюв, хем ще се пазите, а и ще разнообразите малко. Статистиката сочи, че повечето мъже не си падат по-напълно обезкосмени вагини.

 

 

Поставяне на пиърсинг – най-често обеците се поставят върху клитора, срамните устни или перинеума. Повечето хора смятат, че най-голяма опасност при интимния пиърсинг има по време на секс. Истината е, че опасността е свързана с хигиената, която жената поддържа след това. Всеки пиърсинг е в състояние да предизвика възпаление на кожата, затова по-добре не рискувайте.

 

Боядисване – у нас повечето жени премахват изцяло или частично интимното си окосмяване. В някои други държави обаче дамите предпочитат да ходят естествено окосмени и разнообразяват интимната си прическа с различни цветове – според модата или с цвят, който им отива на косата. Ако и вие използвате бои, за да боядисвате интимните си косми, бъдете внимателни и задължително тествайте всеки път върху малък участък от тялото ви дали не сте алергични към продукта, който ще използвате.

 

Пластични операции – въпреки че тези операции се правят основно от мъже, има жени, които също смятат, че има какво да променят в интимната си област. Някои дами искат да оголят клитора си, други лягат под ножа, за да свалят и/или променят формата на срамните си устни, а трети се подлагат на вагинопластика /стесняване на вагината/. Много е глупаво човек да се оперира, без да има нужда. В никакъв случай не променяйте нещо по себе си, освен ако не ви пречи да водите нормален живот. Помнете, че всяка хирургическа намеса носи своите рискове, затова е по-добре да не дърпате Дявола за опашката!

 

Избелване на вагината – в България тази процедура не е разпространена /И Слава Богу!/, но в Щатите голяма част от жените използват „вагиналната белина“, за да направят кожата си „там долу“ по-светла от естествения тен, който имат. До този момент не е известен случай, при които жените са получили здравословни проблеми, но според специалистите е напълно възможно при дамите, които имат по-чувствителна кожа, да се появят мехури, изгаряния или раздразнения.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия