Хапването на вредни храни уврежда черния дроб като хепатит

2013-02-18 15:45:00
Хапването на вредни храни уврежда черния дроб като хепатит
Снимка: Dreamstime

Всеки от нас знае колко вредни за храните от заведенията за бързо хранене, но това не пречи на голяма част от населението на земята да продължава да ги консумира. Хубаво е да знаете, че редовната консумация на такава храна вреди не само на външния вид, но и на черния дроб, пише в. „Mail on Sunday“.

 

 

Ако се храните в ресторанти за бързо хранене в рамките на 30 дни, то черният ви дроб ще бъде толкова увреден, колкото след хепатит, твърдят специалистите.

 

Най-вредните са любимите ни пържени картофки, защото в тях има много сол, мазнини и захар. Пърженият лук и пърженото пиле също не се отразяват добре на черния дроб. Такива количества мазнини и наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб.

 

В някои ресторанти за бързо хранене се предлагат салати, които уж би трябвало да бъдат здравословни. В повечето случаи обаче те са пълни с химикали и определено не могат да бъдат причислени към графата „здравословни храни“. Слагат им пропилен гликол, който е антифриз, за да може салатите да не повяхват и да изглеждат свежи.

 

Вие не бихте били доброволно антифриз, макар и безвреден, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия