Сънят ни е най-лош през февруари

2013-02-04 20:37:00
Сънят ни е най-лош през февруари
Снимка: sxc.hu

Ако през последните няколко дни ви е трудно да заспите и се будите безпричинно посреднощ, хубаво е да знаете, че не сте сами. Оказва се, че сънят ни е най-лош и неспокоен през февруари в сравнение с всеки друг месец в годината, пише в. “Daily Mail”.

 

Резултатите от проучване, проведено сред 21 000 души във Великобритания, сочат, че през настоящия месец средното време необходимо на един човек да заспи, е 56 минути. За сравнение – още през март то спада на 48 минути.

 

 

Също така през февруари един средностатистически човек прекарва около 59 минути във въртене в леглото нощем, след безпричинно събуждане. През следващия месец от годината това време е с цели 10 минути по-малко.

 

Съвсем естествено това води до понижаване на енергията и появата на чувство за умора и дори раздразнителност. Приблизително 68% от анкетираните признават, че страдат от липса на тонус през февруари, докато за март този процент е едва 39.

 

Но това не е всичко. Всеки четвърти споделя, че през февруари изпитва предимно негативни емоции. Още през следващия месец обаче от подобно нещо може да се оплаче едва един на всеки десетима.

 

Причините за лошия сън през февруари, според специалистите, се крият в липсата на достатъчно слънчева светлина, по-малкото светли часове от денонощието и студеното време.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия