Вижте как да оправите счупен нокът сами в домашни условия

2013-01-23 13:40:00
Вижте как да оправите счупен нокът сами в домашни условия
Снимка: Dreamstime

Женските нокти могат да бъдат много крехки и чупливи. Но понякога счупването може да е болезнено и да не може да се изреже, особено ако е в средата и още не е израснал. Често проблемът се решава с поставянето на лекопласт, за да се ограничи закачването и евентуално отделяне на нокътната повърхност. Този метод обаче е доста неестетически и загрозява цялата визия на маникюра и ръцете.

 

 

Ето една „хитринка“ която може да поправи и прикрие счупването на нокътя:

 

Единственото, което ще е нужно за целта е чаена торбичка, силно секундно лепило, пила за нокти, безцветен лак. Изрежете малка правоъгълна лентичка от чаената торбичка, колкото да покрие счупения участък от нокътя. След това нанесете малка капчица от секундното лепило и притеснете с изрязаната от чаената торбичка лентичка. Оставете да изсъхне.

 

За да оформите нокътя и да го изгладите, след манипулацията използвайте обикновена пила и пила за полиране. Те ще отстранят ненужната част от лепилото и ще изгладят нокътната повърхност. За по-пълен завършек лакирайте с заздравител за нокти преди да нанесете основния цвят. Препоръчително е при често и системно счупване на един и повече нокти да се направи консултация със специалист поради риска от недостиг на витамини или наличието на заболяване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия