Как да постигнем красив и здрав маникюр?

Всяка част от нашето тяло има нужда от специални грижи. Голяма част от представителките на нежния пол се оплакват от чупливи, белещи се нокти. Повечето маникюристки предлагат заздравяващи услуги, които не са лоши, но вие също може да свършите тази ра

2011-11-09 00:08:42
Как да постигнем красив и здрав маникюр?
Всяка част от нашето тяло има нужда от специални грижи. Голяма част от представителките на нежния пол се оплакват от чупливи, белещи се нокти. Повечето маникюристки предлагат заздравяващи услуги, които не са лоши, но вие също може да свършите тази работа, като това ще ви излезе значително по-евтино.

Хубаво е жените да знаят, че ноктите се нараняват, когато често се режат с ножица. По-полезно за тях е да ги подкъсявате с помощта на пиличка. Ако все пак искате да използвате ножичка, трябва преди това да си направите водна баня на ръцете, за да бъдат ноктите ви меки.

Ако ноктите ви се чупят, то значи ви липсват витамини. Съобразете менюто си и не се лишавайте от някои групи храни. Основният протеин, който заздравява ноктите, е кератинът. Наблегнете на консумацията на ядки, яйца и млечни продукти, за да си набавите повече калций. Ако нямате възможност да се храните с разнообразна храна, може да си набавяте витамините като добавки.

Доста известен и доста добър начин да заздравите ноктите си е като ги потопите в смес от една лъжица зехтин и няколко капки сок от лимон. След това втривате течността в ноктите си. Хубаво е това да се прави поне два пъти седмично, за да постигнете желания ефект.

Ако ноктите ви се цепят, трябва да нанесете тънък слой йод преди лягане. В началото ноктите ви ще се оцветят, но до сутринта ще възвърнат цвета си. Правете тази процедура всяка вечер в продължение на 30 дни и ще останете очаровани от резултата.

Друга бабина рецепта е лимонов сок със сол. Нанесете върху ноктите си една лъжичка сок от лимон и щипка сол и останете така 20тина минутки. Ако си правите тази процедура често, то ще се радвате на красив и здрав маникюр.

Не забравяйте да използвате гумени ръкавици, когато миете чинии. В днешно време дезинфекционните средства са изключително силни и вредят сериозно на ноктите. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Мече
преди 12 години

cool e :) i pomaga naistina

estelll
преди 12 години

оуу суперр

anito2000
преди 12 години

mnogo polezno

wilsi__
преди 12 години

blagodarq za informaciqta ;) amm moje li da mi obqsnite kak sse dobawq temaa ? merssi predvaritelno =]

Fiki_
преди 12 години

A

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия