Възстановяваме се от настинка след 18 дни

2013-01-19 00:02:00
Възстановяваме се от настинка след 18 дни
Снимка: sxc.hu

Когато настинат, повечето хора смятат, че ще се възстановят напълно само след около седмица. Нещата обаче не стоят точно така – американски учени доказаха, че пълното оздравяване се случва след цели 18 дни, пише в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите от щатския университет в Джорджия първо провели телефонно интервю с 493 души, задавайки им въпроса, колко време мислят, че ще им е необходимо, да оздравеят след упорита кашлица и вдигане на 38 градуса температура. Именно така те установили, че един човек смята, че може напълно да се възстанови от настинка средно след 7-9 дни.

 

След това учените проучили резултатите от 19 предходни изследвания, проследяващи състоянието на настинали пациенти. Обобщавайки данните, те стигнали до заключението, че средното необходимо време за пълно възстановяване е 17,8 дни.

 

Зачервено гърло, кашляне, кихане, подсмърчане и температура – това са сред най-честите симптоми на настинката и грипа. Макар и да съществуват редица медикаменти за облекчаване на състоянието, а и много от нас да се лекуват с чайове и топли супички, изглежда, че вирусите, причиняващи заболяванията, обикновено влияят върху организма за повече от 2 седмици.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия