Пилешката супа – перфектно лекарство при настинка

2012-12-29 21:48:00
Пилешката супа – перфектно лекарство при настинка
Снимка: sxc.hu

Още една причина да похапвате пилешка супа – тя е едно от най-добрите лекарства, които можем да си приготвим в домашни условия при настинка, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

 

Оказва се, че пилешката супа е богата на веществото карнозин, което подсилва имунната система и е в състояние да се пребори с вирусите в ранните етапи на настинките. Но това не е всичко – консумацията на любимата на милиони хора по света супа води до повишаване на броя на белите кръвни клетки неутрофили, които защитават организма от инфекции.

 

Предишни проучвания пък показват, че пилешката супа, както и всички топли напитки, облекчават симптомите на респираторните заболявания на горните дихателни пътища. Освен това тя е богата на Витамини А, C, D, E и К, които ѝ придават допълнителни полезни свойства.

 

Супите, участвали в посочените проучвания, са съдържали стандартни съставки – пилешко месо, сладки картофи, моркови, лук, пащърнак, стъбла от целина, магданоз, сол и черен пипер.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
N1K17Y123
преди 11 години

Браво! Направихте най-голямото откритие на 21 век.

FunkyPie
преди 11 години

открихте топлата вода

choparkopar
преди 11 години

Имаше една много яка карикатура: майката казва на болното дете "Ще ти направя пилешка супичка, да оздравееш.", а на прозореца стои кокошка и казва " Разтвори му Фервекс, п*тко ***." ;)

iBloodSucker
преди 11 години

предпочитам да си стоя болен

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия