Как бързото хранене да се превърне в здравословно?

2012-12-12 12:48:00
Как бързото хранене да се превърне в здравословно?
Снимка: sxc.hu

Всеки знае, че бързото хранене не се причислява към здравословното. Но в днешно време хората водят толкова забързан начин на живот, че често им се налага да хапват набързо. Ако не можем да се откажем от този вреден навик, поне има ли начин да го направим с една идея по-здравословен? Да, има такъв вариант.

 

Сутрин повечето хора имат нужда от кафенце, за да се разсънят и да престанат да бъдат кисели като лимони. Кафето само по себе си не е калорично, но добавките към него го правят такова. Затова не пий кафето си със сметана и други подобни неща. Ако може го пий чисто, ако не – прибави 1-2 пакетчета захар, по възможност кафява.

 

 

Салатата е нискокалорична храна, но дресингът към нея определено не е. Не се учудвай, че трупаш кило след кило, въпреки че в последно време го караш само на салатки. Хапвай неподправени салати. Ако не са ти вкусни, добави им малко оцет или лимонов сок. Избягвай сосовете за салати и пълномаслените сирена.

 

Пилешкото е вкусно и здравословно. Но, за да не приемеш допълнително количество калории и за да не навреди на здравето ти, премахни кожата. В нея се съдържат доста вредни мазнини, от които нямаш нужда.

 

Сандвичите не носят същото удоволствие като готвените ястия, но пак задоволяват глада. Ако мислиш да ядеш сандвич, нека хлябът да е пълнозърнест или ръжен. Мазните меса са вкусни, но са доста нездравословни, затова си сложи риба тон или пилешко/пуешко филе. Ако не можеш без сос, сложи си кетчуп, но в никакъв случай майонеза!

 

Ако искаш да хапнеш парче пица, то насочи се към някоя, която е с тънка тестена част, по възможност пълнозърнеста. Избягвай пипероните, защото в тях има доста натрий и мазнини. По-добре си вземе някоя със зеленчуци, шунка и гъби.

 

Невинаги е лесно да се храниш здравословно, особено ако около училище/работата ти има само една закусвалня, която определено не предлага нискокалорични и полезни за здравето храни. Но, ако имаш желание и те е грижа за външния ти вид, винаги ще намериш начин.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sevdito
преди 11 години

Но, ако имаш желание и те е грижа за външния ти вид, винаги ще намериш начин.-Е,тва е!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия