4 прости тайни на здравословното хранене

2012-04-12 18:47:00
4 прости тайни на здравословното хранене
Снимка: sxc.hu

Иска ви се да започнете да се храните здравословно, но не знаете откъде да започнете? Вижте четири прости правила, които можете да спазвате:

 

1. Приготвяйте сами храната си.

Вместо да отидете на училище с мисълта, че от близките магазинчета или лавката ще си купите нещо за обяд, пригответе си сами нещо вкусно и здравословно вкъщи. В случай че не можете да си носите храна от къщи, изгответе си списък с всички възможни варианти за полезни хранителни продукти, които можете да си закупите в междучасието. Старайте са да избягвате фаст фууда и пакетираните закуски, пълни с огромни количества захар, както и газираните напитки.

 

2. Залагайте на фибрите.

Старайте се в менюто ви да са включени достатъчно храни, снабдяващи тялото ви с така необходимите му фибри. Включете в хранителния си режим пълнозърнести продукти, овесени ядки, бобови растения и зеленчуци. Приемайте и достатъчно количество вода, за да осигурите гладкото функциониране на храносмилателната си система.

 

 

3. Утолявайте глада си за сладко с черен шоколад.

Ако често изпитвате непреодолимото желание да хапнете нещо сладко, заложете на черния шоколад с минимум 60% какаово съдържание.Той е богат на флабоноиди, което го прави изключително мощен антиоксидант. Консумиран в разумни граници, черният шоколад няма да навреди на фигурата ви. Доказано е, че той предпазва от заболявания на сърдечно-съдовата система.

 

4. Комбинирайте въглехидратите с протеини.

Не се опитвайте да утолите глада си само с храни с преобладаващо съдържание на въглехидрати, особено на бързи въглехидрати. Добавете към храненето си и една малка порция протеини (месо, извара, яйца, риба), които ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго време и да не посягате към вредни храни.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DownloadVirus
преди 12 години

Ей сега ще тичам да си взема шоколад........


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия