Сипвайте яденето си в големи чинии, за да отслабнете

2012-12-07 19:00:00
Сипвайте яденето си в големи чинии, за да отслабнете
Снимка: sxc.hu

Забравете за изтощителните диети и скучните салати. Британски учени откриха нов, много по-лесен начин за отслабване – чрез сипване на яденето в по-големи купички и чинии, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

За да направят откритието си, специалистите от Бристолския университет провели експеримент с участието на 100 мъже и жени, разделени в две групи. Едните получили супа в малка купичка, а другите – в голяма. Реалното количество на супата обаче било на обратно – в по-малките купички имало повече, а в по-големите – по-малко.

 

Участниците в експеримента били наблюдавани в продължение на целия ден. Оказало се, че тези, които яли от по-голяма купичка и вярвали, че са изяли по-голямо количество, изпитвали по-слабо чувство на глад и след повече време, отколкото тези, които яли от малка купичка.

 

Резултатите от проучването доказват, че паметта на един човек играе ключова роля при формирането на апетита му. Това е и причината, поради която хората, страдащи от амнезия, например, могат да ядат три-четири пъти подред, без да усещат, че коремът им е пълен и вече са се хранили.

 

„Затлъстяването си остава основен проблем на общественото здраве. Затова изследването на начините за контрол на приема на храна трябва да бъде с висок приоритет. Нашето проучване доказа, че чувството за глад не е функция само и единствено на приетото количество храна и вида ѝ, а и на психологическите възприятия”, коментират изследователите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
TheBobqk
преди 11 години

Точно пък яденето трябва да се сипва в по-малки чинии, защото когато се сипва в по-големи си мислим, че порцията е прекалено малка и съответно така ядем повече. Дори няма да си направя труда да прочета статията.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия