Повече мляко в детските години за по-крепко здраве на старини

2012-11-28 00:37:00
Повече мляко в детските години за по-крепко здраве на старини
Снимка: sxc.hu

Децата, които пият повече мляко в детските си години, си гарантират по-крепко здраве на старини, сочат резултатите от британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от Бристолския университет провели експеримент, който продължил повече от 80 години. Участниците в изследването били наблюдавани от малки деца до достигането на преклонна възраст.

 

 

Оказало се, че тези, които приемали повече мляко и млечни продукти в детските си години, страдали от проблеми с баланса с около 25% по-малко в сравнение с останалите и също така можели да ходят с 5% по-бързо.

 

Но това не е всичко. Пиенето на една чаша мляко в продължение на 4-6 години в детството водело до 20% по-нисък риск от развитието на туморно заболяване на по-късен етап от живота. Консумацията на същото количество мляко в продължение на повече от 6 години пък намалявала риска от рак с цели 40%.

 

Разбира се, що се отнася до костната структура, на всички ни е ясно, че приемът на повече млечни продукти, богати на калций и протеини, води до подобряване на здравината на костите и намаляване на риска от развитието на остеопороза.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Само да уточните, че това важи за селското мляко, а не за "млякото" от магазина ;)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия