1 чаша прясно мляко на ден ни прави по-умни

2012-01-31 16:38:00
1 чаша прясно мляко на ден ни прави по-умни

Човек трябва да пие по едно чаша прясно мляко всеки ден, за да повиши умствените си способности. Хората, които редовно консумират мляко имат пет пъти по-високи шансове за успех на тест за памет и мозъчни функции в сравнение с тези, които не консумират толкова честно. Учените препоръчват хората да пият поне една чаша дневно, защото прясното мляко е полезно както за умствените способности, така и за здравината на костите.

Като цяло млечните продукти са полезни за хората, които не трябва да ги избягват заради проблеми със здравето. В тях има калций, витамин D, магнезий и суроватка, които помагат за намаляване на трупането на излишни килограми и проблеми с кръвното налягане.

В млякото има наситени мазнини, калций, витамин С и протеини, които са полезни за здравето на човек. Препоръчително е човек да консумира нискомаслени млечни продукти.

Без значение на колко години е човек, тези, които пият поне една чаша дневно, имат значително по-добри резултати на тестовете и задачите за проверка на паметта. В проучването са участвали над 900 мъже и жени между 23 и 28-годишна възраст. Колкото повече млечни продукти консумира човек, толкова по-добри резултати има.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
cherry2
преди 11 години

Аз пък знам,че не трябва да се пие ако си над 3 годишна възраст.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия