Няколко грешки в борбата с акнето

2012-11-27 17:11:00
Няколко грешки в борбата с акнето
Снимка: Dreamstime

Акнето определено е един от най-сериозните проблеми на тийнейджърите. Нито момчетата, нито момичетата са очаровани от факта, че по лицата им има пъпки. Повечето от тях правят всичко възможно, за да се отърват от тях, но това не става така лесно. Причината е, че често подрастващите допускат грешки по време на лечението на акнето. Вижте кои са те:

 

Почистване на лицето без лечение – тийнейджърите, които имат акне, често ходят на козметик, за да им бъде почистено лицето. Но само с това няма как да се отърват от пъпките. Козметичните манипулации може да са в състояние да премахнат появилите се пъпки и черни точки, но е и причината. Затова ви е нужно и лечение, което ще ви помогне да решите проблема си.

 

 

Диети – повечето тийнейджъри спазват всякакви диети, защото не са доволни от тялото си. Някои от тях дори са се подложили на анти-акне хранителни режими, надявайки се, че поне така ще успеят да забравят за акнето. Има зависимост между хранителните навици и появата на пъпки, но спазването на диета не може да премахне появилите се вече пъпки и черни точки. Вместо да измъчвате организма си, като се лишавате от някои хранителни продукти, посетете дерматолог и започнете да прилагате външно лечение.

 

Алтернативна медицина - с течение на времето алтернативните практики и терапии добиват все повече популярност. За съжаление, повечето от тях са повече вредни, отколкото полезни, затова по-добре не рискувайте да съсипете лицето си.

 

Медицинска козметика – такава козметика НЕ съществува, твърдят дерматолозите. Медицинска козметика се наричат препаратите, съдържащи минимални количества медикаментозни препарати. Според дерматолозите тя може да помогне само в ранните стадии на акне. В напредналите тя е напълно безполезна и само ще си загубите времето и парите, ако я ползвате.

 

Химия – има тийнейджъри, които са готови на всичко, за да се отърват от пъпките. Употребата на сяра на прах може да доведе до неприятна миризма на кожата, а водните разтвори на хлор могат да причинят отравяне на организма. По-добре не си правете експерименти.

 

Пълно почистване на организма – в момента това е най-модерната тенденция сред любителите на здравословния начин на живот. Специалистите са на мнение, че е възможен временен ефект, но не бива да се прекалява, защото може да се окаже опасно за здравето.

 

Биологично активни добавки – тези добавки са регистрирани като хранителни , а не като лекарства и техният ефект НЕ е клинично тестван. Съставът им е основно от билки и лечебни треви, които не дават особен резултат. Няма ефект, дори при лека форма на акне.

 

Много е важно с какво третирате кожата си, защото в желанието си да се справите с проблема, наречен акне, вие може само да влошите състоянието си. Най-добре е да се консултирате с дерматолог, който да ви препоръча препаратите, които са най-подходящи за вас. Не правете грешката да си купувате продукти, които са ви препоръчани от приятели. Едно лекарство може да е добро за един човек и да няма никакъв ефект или да е вредно за друг. Затова не рискувайте!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
berrynia
преди 11 години

е то нищо не остана..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия