Пълничките момичета имат повече пъпки

2012-01-24 23:31:00
Пълничките момичета имат повече пъпки

Девойките, които имат излишни килограми, са два пъти повече предразположени към акне в сравнение с тези, които имат нормално телосложение. Това е така само при момичетата.

Направено било проучване, в което участвали 3 600 младежи между 18 и 19-годишна възраст. Целта е била да се събере информация за риска от развитие на акне, начин на хранене и други фактори, които са свързани с живота на момичетата. 10% от девойките и 15% от момчетата са в категориите с нива на индекс на телесната маса, които са характерни при наднормено тегло или затлъстяване.

19 от всеки 100 девойки, които имат излишни килограми, споделили, че имат и проблеми с акнето в сравнение с 13 на всеки 100 момичета, които имат нормално телосложение. Резултатите показали, че пълничките момичета са изложени на два пъти по-висок риск от акне.

Между 10% и 20% от тийнейджърите имат от нормална до тежка форма на акне. Социалните и емоционалните проблеми допринасят за развитие на този кожен проблем. Има и физиологични фактори като инсулинова резистентност, хормонални проблеми, високо кръвно налягане, които също оказват влияние върху развитието на акне.

Проучванията по въпроса продължават.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

"19 от всеки 100 девойки, които имат излишни килограми, споделили, че имат и проблеми с акнето в сравнение с 13 на всеки 100 момичета, които имат нормално телосложение. "Значи според статията 13х2=19то и аз така мислех на контролното по Математика, но сега вече имам и доказателства, мерсии ^^


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия