Четете етикетите, за да сте слаби

2012-09-16 21:00:00
Четете етикетите, за да сте слаби
Снимка: Reuters

Жените, които четат етикетите на храните, които купуват, са средно с около 3 кг по-слаби от представителките на нежния пол, които не се интересуват от съдържанието на продуктите, които пазаруват, сочат резултатите от скорошно испанско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, изследователите от университета в град Сантяго де Компостела сравнили данните за навиците на пазаруване, на хранене и здравословното състояние на 25 640 мъже и жени на различна възраст. Всеки от участниците трябвало да отговаря и на въпроси, свързани с четенето на етикетите по време на пазаруване.

 

Оказало се, че представителките на нежния пол, които проявяват интерес към съдържанието на захари и мазнини в продуктите, в които купуват, имат средно с 1,48 пункта по-нисък телесен индекс от дамите, които грабват първото нещо, което видят на рафта в магазина. При мъжете разликата в телесния индекс била почти незначителна - 0,12.

 

Учените установили още, че начинът на живот, полът и образователният ценз са сред основните фактори, определящи това дали един човек ще прочете информацията на етикета или не.

 

Жените в по-голяма степен се интересуват от съдържанието на храните, които пазаруват, отколкото мъже. Също така хората с по-високо образование и непушачите по-често четат етикетите на стоките. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Като гледате етикетите, ще се откажете да ядете, т.ч.- да, ще отслабнете.

DownloadVirus
преди 11 години

яж като *** пък си гледай етикетите..Като си хапна 200-300 гр шоколад с 500 гр месо 4-5 яйца 1 кг картофи и ги и изчисля и гледам кво съдържат не променят това,че съм ги приел :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия