3 стратегии за отслабване, които наистина имат ефект

2012-07-19 09:59:00
3 стратегии за отслабване, които наистина имат ефект
Записвайте си какво хапвате. Снимка: Dreamstime

Най-лесният и сигурен начин да отслабне човек е като намали дневния прием на калории. Лесно е да се каже, но за някои хора е доста трудно да се постигне. Ако вие сте от тях, отървете се от излишните килограми, благодарение на следните 3 "стратегии" – редовно хранене, водене на записки какво ядете и избягване да се яде в ресторанти.

 

Ако наистина започнете да правите тези неща, то определено ще намалите талията си. Сигурно се чудите какво общо има ходенето на ресторанти с теглото – не знаете какво точно има в храната, която сте си поръчали и доста заведения използват една мазнина няколко пъти, а това е изключително вредно.

 

 

Дамите, които не пропускат да закусят, обядват и вечерят, губят около 11% от теглото си в сравнение със 7% сред жените, които пропускат някое от тези хранения по една или друга причина.

 

Жените, които прилежно си водят записки какво са изяли през деня, отслабват с 4%, а тези, които избягват ресторанти губят около 3% от теглото си.

 

Когато човек знае какво яде и колко калории поглъща на ден, той се контролира и рядко допуска да се стигне до преяждане или прекомерна консумация на храни и напитки. Също така по-рядко поглъща излишни калории, идващи от мазнини и въглехидрати.

 

Диетолозите от доста време се опитват да убедят хората, че наистина трябва да се хранят често, но по-малко. По този начин организмът не се претоварва и метаболизмът се ускорява.Когато човек готви той губи калории, затова е хубаво да си правите обядът и вечерята сами. Така отслабвате, докато сте пред печката и знаете какви продукти сте сложили в храната. Също така имате възможност да замените някой калоричен продукт в една рецепта с друг и така да не вредите на талията си.

 

Когато човек пропусне едно от трите задължителни хранения на ден има опасност да преяде по-късно през деня или постоянно да консумира уж дребни, но всъщност доста калорични неща като солети, вафли и т.н. Има хора, които оправдават пропускането на ядене със забързаното ежедневие, което имат. Повечето от тях често може да ги засечем в някое заведение за бързо хранене. Но колкото и бързо да яде човек, калориите са си същите :)

 

Снимка: Dreamstime

 

Тези 3 "стратегии" със сигурност са ви познати и ви изглеждат глупави, но доста хора ги пренебрегват и продължават да трупат излишни килограми.

 

Запомнете, че когато искате да отслабнете, трябва да съчетаете правилния хранителен режим с подходящ спорт, за да ускорите процеса и да избегнете увисване на кожата или поява на стрии, които ще останат там завинаги.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия