Пийте вода за отслабване!

Според диетолозите,  ние сме дебели, защото не пием достатъчно вода.  Количеството на вода в организма е индивидуално и дори при уседнал  начин на живот, възрастните губят средно по 2.5 л течности ежедневно - 1,5 л с урината и 500

2011-07-09 19:09:33
Пийте вода за отслабване!
Според диетолозите,  ние сме дебели, защото не пием достатъчно вода.  Количеството на вода в организма е индивидуално и дори при уседнал  начин на живот, възрастните губят средно по 2.5 л течности ежедневно - 1,5 л с урината и 500 мл с потта.

За да могат да се възстановят тези загуби, специалистите  препоръчват да се приемат поне по 30 мл вода на килограм телесно тегло /за хора с нормално телосложение/ и допълнително по 1 чаша вода на всеки 10 кг излишно тегло /за тези с наднормено тегло/.

В настъпилите вече жеги е добре да се изпива по още една чаша над дневния прием.  Специалистите препоръчват за отслабване да се обръща внимание на нискоминерализираните води и да се избягват  тези с високо съдържание на натрий, за да не се увеличава  дозата сол в организма.

Другите напитки не заместват водата - особено бирата,  кафето, както и натуралните сокове, които пък трябва  винаги да разреждаме допълнително с вода.

Специалистите твърдят, че много често се бърка чувството на глад и жажда.  Затова е добре да се пийне чаша вода преди ядене и,  ако още сте гладни, хапнете, но с мярка.  Препоръчителната норма е поне 1 чаша  вода 30 минути преди хранене и същото количество по време и след хранене, за да се ускорят метаболитните процеси.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия