3 важни неща, които вашият фитнес инструктор надали ще ви каже...

2012-09-04 10:15:00
3 важни неща, които вашият фитнес инструктор надали ще ви каже...
Снимка: Dreamstime

За да има ефект от тренировките, човек трябва да мисли трезво. Какво значи това?

 

Някои хора тренират, смятат, че са изключително добри в това, което правят и вместо да се развиват, те седят на едно място. Често те са доста по-назад, отколкото си представят. Точно при спортуването излишната самоувереност може да изиграе много лоша шега. Освен, че може да не постигнете желаните резултати, може да се надцените и по този начин да навредите на здравето си.

 

 

За да не се залъгвате и вредите, най-добре е тренировките ви да се провеждат под погледа на някой опитен треньор. Във всяка фитнес зала има възможност да си наемете личен инструктор, сами преценете дали е достатъчно добър или е по-добре да смените мястото, за да използвате услугите на друг. Защото има фитнес инструктори, които ви хвалят, без да сте направили нищо, което да заслужава похвала.

 

Защо човек има нужда от искрен човек по време на тренировки?

Както вече споменахме, има два варианта, когато човек не се оценява правилно – да тренира, но да не се развива и да не постига нищо или да се надцени и да навреди на здравето си. Именно поради тази причина ни трябва реалист, който да казва как се справяме. Тук са излишни лъжливите комплименти, похвали и т.н.

 

Вижте няколко мотивиращи изречения, които, ако чуете, определено ще се вземете в ръце:

 

„Вие не тренирате и не се придържате към новия си хранителен режим толкова усърдно, колкото другите“

Доста хора смятат, че са постигнали доста щом вече са във фитнес залата и тренират няколко пъти седмично. Да, това е добро начало, но не е повод за гордост. Има толкова много път да се извърви, преди да сте спокойни, че наистина работите в полза на вашето здраве и красота. В противен случай рискувате известно време да се заблуждавате, след което да се разочаровате, когато разберете, че сте едва в началото. Друг проблем при новите във фитнес залата е, че смятат, че след тренировка с чиста съвест може да си похапнат. Е, нали досега са изгорили толкова много калории. Първо, със сигурност сте изгорили по-малко калории, отколкото си мислите и второ, какъв е смисълът да тренирате, да горите калории и после да си ги върнете с едно ядене?

 

Снимка: Dreamstime

 

„Честно казано вие не сте най-добрият ми и стриктен клиент“

Човек винаги има нужда от стимул, за да става все по-добър и по-добър. Когато треньорът ви постоянно ви натяква колко сте добри, как добре се справяте, че вече си личат резултатите и т.н. (повечето пъти това са изтъркани фрази и изобщо не са верни), няма как да сте стимулирате да станете по-добре. Затова имате нужда от истината. Но това не означава, че трябва да се конкурирате с останалите във фитнес залата. Всеки има различни физически възможности, тренира от повече време и т.н. Единственият конкурент сте си самите вие. Състезавайте се със себе си, като се стремите да ставате все по-добри и по-добри.

 

„Изобщо не ви личи да сте отслабнали/качили мускулатура“

Някои хора са доста доверчиви и когато чуят от околните, че си личи, че тренират, те им вярват. Да, но техните думи рядко са истина. Няма смисъл да се самозалъгвате. Ако не ви личи да сте се вталили или да сте качили така желаната мускулатура, не вярвайте на хорските приказки. Вие най-добре познавате тялото си. Добрият треньор ще бъде искрен с вас и ще ви даде правилните напътствия, за да поправите грешките си.

 

Снимка: Dreamstime

 

Не се самозалъгвайте! Няма смисъл да отделяте време и средства и в същото време да не постигате никакъв резултат. Намерете искрен инструктор, който е готов да ви помогне, а не да ви замазва очите и да ви взима парите. Все пак му плащате, за да извае телата ви, а не, за да сипе постоянно лъжливи комплименти. Градивната критика е особено полезна!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия