Учени създадоха здравословен шоколад

2012-08-21 19:00:00
Учени създадоха здравословен шоколад
Снимка: sxc.hu

Добри новини за любителите на шоколада – британски учени създадоха здравословен вариант на сладкото изкушение, пише в. “Daily Mail”.

 

Химици от университета „Уоруик” съобщават, че са създали шоколад, който вместо мазнини съдържа плодов сок. Чрез специална технология учените са успели да намалят с цели 50% количеството на мазнините в сладкия десерт. Това е станало възможно чрез заместването на голяма част от какаовото масло и млякото с малки капчици портокалов сок и сок от червена боровинка.

 

 

Учените твърдят, че вкусовите качества на новосъздадения от тях шоколад не се различават особено от тези на шоколадите, разпространявани в магазинната мрежа. Какаовият десерт се отличава с малко по-силна плодова нотка, но пък този му недостатък може да се коригира, като вместо плодови сокове се използват вода и малки количества аскорбинова киселина.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Xx Vanya xX
преди 11 години

Не обичам много шоколад рядко се случва да си взема,но този едва ли ще е вкусен.Портокалов сок и сок от червена боровинка вместо мляко и какао - не мерси.Чудят се какво още да измислят...

beliq_zub
преди 11 години

Шоколадът не е толкова вреден,но уврежда жлъчката ако се прекалява,а този дето уж се води по "полезен",кой знае къде го има и колко е скъп,а и със сигурност не е толкова сладък,както другите шоколади.

DarthLord
преди 11 години

Шоколада по принцип си е полезен...

bReAk3R
преди 11 години

Да, наистина вече си има здравословен шоколад.. Тва е натуралния, кво повече? Но и тоя сигурно няма да е зле...

FunkyPie
преди 11 години

представям си на кво ла*но има вкус тва :/

koshtramba
преди 11 години

Здравословен шоколад си има!

Incadeptus
преди 11 години

супер :)

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия