Портокалов сок за по-красиви нокти, кожа и коса

2012-07-30 10:30:00
Портокалов сок за по-красиви нокти, кожа и коса
Снимка: sxc.hu

Една чаша портокалов сок на ден ще ви дари с по-красиви нокти, кожа и коса, твърдят британски специалисти, цитирани от в. “Mirror”.

 

Цитрусите са богати на Витамин С и лутеин, които са от съществено значение за производството на колаген в кожата. Той пък, от своя страна, е отговорен за еластичността и здравия вид на кожата, както и за възможността й да се предпази от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето и солариумите.

 

 

Една чаша от 200 мл портокалов сок съдържа около 60 мг Витамин С, което се равнява на 100% от препоръчителния дневен прием за възрастни индивиди.

 

Но това не е всичко. Портокалите са богати също така на калий и фолиева киселина. Това ги прави изключително ценен помощник в заздравяването на ноктите и косата, в изравняването на тена на кожата и в предотвратяването на образуването на излишни кожички около ноктите.

 

Здравните експерти и козметичните специалисти са на единодушното мнение, че започването на деня с една чаша портокалов сок ще ви направи по-красиви, по-жизнерадостни и заредени с енергия за целия ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
BaD gIrL 333
преди 11 години

Започвам да пия портокалов сок !

don't say anyth
преди 11 години

Добре, че е мама всяка сутрин да ми цеди по един лимон + 2 портокала и отделно сок от ябълка и морковчета :) и после цял ден прасковки нагъвам :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия