Как да "отгледаш" красива дълга коса

2012-06-12 15:59:00
Как да
Снимка: Reuters

Почти няма жена, която в даден период от живота си да не е давала мило и драго да има дълга коса – освен тези, които са щастливки и се радват на дълга грива.

 

Дългата коса наистина привлича вниманието на мъжете и жените. Те завиждат, ако е поддържана и здрава, но злорадстват, когато е накъсана. А грижата за дълга коса е наистина голяма и изисква време и средства.

 

За да се радвате на дълга, красива и здрава коса, то трябва да й доставяте нужните вещества. Тя трябва да получава калий, манган, калций, сяра, хром, йод и още и още ... Затова, ако наистина искате привлекателна грива, трябва да се храните правилно и да приемате допълнително витамини.

 

Зимно време трябва да носите шапка, за да предпазите косата си от студа, лятно време – също. Като през горещите летни месеци не е лошо, освен шапка, да слагате и серум, който да предпазва от парещите слънчеви лъчи.

 

 

Колкото по-дълга е една коса, толкова по-голяма нужда има от грижи. Важно е шампоанът, който ползвате, да е подходящ за нея. Не пропускайте да си слагате балсам и маска за коса, за да я разресвате лесно и да й доставя допълнително витамини и минерали.

 

Дългите коси не бива да се решат, докато са мокри. Изчакайте я да изсъхне и я приведете в ред с помощта на дървен гребен. При възможност избягвате сешоара, пресите за коса и машата. Но ако ви се наложи, сложете си кристали, които ще предпазят гривата ви от високите температура. Забележите ли, че краищата ви цъфтят, незабавно посетете фризьора си. Но дори това да не се случва, подстригвайте се поне на 2-3 месеца, за да може косата ви да диша.

 

Стресът оказва влияние, както върху косата ви, така и върху целия организъм. Не се чудете, ако ви падат кичури коса, при положение, че ежедневно сте изнервена и се палите за всичко.

 

Ако използвате боя, то е хубаво тя да бъде на естествена основа. Вместо боя може да смените цвета на косата си с къна. Тя прави косата здрава, бляскава и е изключително полезна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Фак, защо няколко пъти прочетох "как да си "отгледаш" красива дъга"аз съм егати нърда...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия