Нов метод за отслабване – охлаждащи жилетки

2012-06-09 11:21:00
Нов метод за отслабване – охлаждащи жилетки
Снимка: sxc.hu

Учените са на път да открият нов метод за отслабване чрез използването на специално създадени за целта охлаждащи жилетки, съобщава “Science Daily”.

 

Още преди около две години учените откриха, че излагането на по-ниски температури стимулира действието на „кафявите” (полезните) мазнини в тялото, които подпомагат разграждането на мастните молекули в кръвта, като по този начин съдействат за намаляването на телесните мазнини и редуцирането на теглото.

 

 

Неотдавна специалисти от Медицинския център по диабет “Джослин” в американския щат Масачузетс доказаха, че носенето на охлаждаща жилетка, пълна с вода с температура около 14 градуса по Целзий, в продължение на два часа, е в състояние да стимулира благоприятното действие на „кафявите” мазнини. Именно те, в опита си да затоплят организма, предизвикват разграждането на мастната тъкан.

 

Дълго време се считаше, че „кафявите” мазнини могат да бъдат открити единствено при новородените и при зимуващите бозайници, тъй като те спомагат за затоплянето на тялото при липса на физическа активност. Учените обаче откриха, че „кафявата” мастна тъкан е налична и в зрелите човешки организми, макар и в значително по-малки количества. Тя може да бъде открита в горната част на гърдите и шията. В момента учените търсят начини да стимулират действието на „кафявите” мазнини, като се надяват, че това ще им помогне да изобретят ефективно средство за борба със затлъстяването. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Съгласна съм със scooper!

scrooper
преди 11 години

1) По- добре да се ходи на плуване. По- ефективно е и няма да настинем.2) Зимуващите бозайници са дебели; студът може да ни накара да се тъпчем, за да се затоплим. Така ще заприличаме на тюленче.=> жилетката е глупава идея


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия