Създадоха дъвка, която помага за отслабване

2011-12-21 00:21:00
Създадоха дъвка, която помага за отслабване

Група американски учени от университета в Сиракуза, ръководени от проф. Робърт Дойл осъществиха мечтата на всеки, който желае да свали излишните си килограми без диети и изтощителни тренировки. Екипът откри ново средство за отслабване под формата на дъвка, което значително намалява апетита.

Това, което отличава новото откритие от досегашните "хапчета за отслабване" е, че то няма странични ефекти и не вреди на здравето.

Установено е, че човешкият апетит се контролира от хормона PPY, който се отделя в най-големи количества по време на хранене или при завишена физическа активност. Колкото повече храна поемаме, толкова повече хормон отделяме и мозъкът ни получава сигнал за ситост. Нивото на този хормон е завишено при слабите хора и е по-ниско при по-закръглените. Затова и дебеланковците по-лесно преяждат и трудно контролират теглото си. При провеждане на проучване, няколко доброволци приемали хормона венозно и започнали да ядат по-малко.

На практика обаче, инжектирането на хормона е неудобно, а приеман като хапче, той бива разграждан от стомашните сокове и губи ефекта си. Предишно постижение на професор Дойл е прикрепянето на инсулин към витамин B12, предназначен за орално ползване. По същия начин PPY бил прикрепен към този витамин и била създадена т.нар. "дъвка за шишковци".

Резултатите от клиничните изпитвания на новия продукт преминали успешно - 4 часа след приемането му, доброволците почувствали намаляване на апетита. Необходимо е само желаещите да се сдобият с този продукт, да проявят търпение, докато той се появи на пазара.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия