Тесните дънки са опасни за здравето

2012-05-26 11:00:00
Тесните дънки са опасни за здравето
Снимка: sxc.hu

Тесните и прилепнали по краката дънки са опасни за здравето както на мъжете, така и на жените, смятат учени от медицински център в град Балтимор, американския щат Мериленд, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че неправилният моден избор може да ни доведе до изпадането в състояние, наречено парестетична мералгия, което се характеризира с изтръпналост, скованост и болки в областта на бедрата. Тези неприятни усещания се дължат на притискането на определени нерви, намиращи се в горната част на краката. Учените твърдят, че продължителното носене на тесни дънки е в състояние да доведе до трайно увреждане на тези нерви.

 

 

 

Когато тесните дънки са облечени в комбинация с обувки на високи токчета това води до влошаване на симптомите на парестетичната мералгия. Хората с наднормено тегло са по-застрашени от придобиването на синдрома, тъй като при ходене при тях се наблюдава по-голямо напрежение в областта на краката.

 

Специалистите препоръчват дори при най-малките симптоми на парестетична мералгия веднага да се преустанови носенето на тесни дънки. Те препоръчват избора на панталони от по-леки и еластични материи или пък на рокли и поли, които по никакъв начин не пристягат бедрата.

 

Парестетичната мералгия обаче далеч не е единственият проблем, до който могат да доведат тесните дънки. Лекарите припомнят, че погрешният моден избор при мъжете може да доведе до намаляване на репродуктивните им способности, дължащо се на затоплянето на тестисите и убиването по този начин на значителна част от сперматозоидите, способни да оплодят една жена. Освен това се счита, че тесните дънки повишават риска от придобиването на гъбичната инфекция кандидоза.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Monii ..~
преди 11 години

Всичките ми дънки са стеснени, пък като гледам, не съм зле:Д:Д супер тъпо...апф... ся сиг щи кажете и че изрязаните потничета могат да доветт до инфаркт или шокова криза при някой мъже :Д::Д:Д:ДД

nor4eto99
преди 11 години

az pa vinagi sam s 6iroki :PP

IoAnKa_SwEeT
преди 11 години

Ами то и аз съм винаги с тесни дънки ама като гледам здравето си ми е перфектно :D

Tinsley_McQueen
преди 11 години

az kvo da kaja kato vinagi sam s tesni danki

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия