7 причини да се храните и живеете здравословно

2012-05-08 11:49:00
7 причини да се храните и живеете здравословно
Грижете се за здравето си и то ще ви се отблагодари! Снимка: sxc.hu

Всеки е чувал колко е важно за човек да се храни здравословно и балансирано, както и да спортува, за да поддържа тонуса си. Вижте кои са седемте причини да спортувате и да се храните правилно:

 

1. По-малко стрес – когато човек поддържа физическата си активност и се храни балансирано, той е по-малко и по-рядко напрегнат и рядко се тревожи за нещо.

 

2. Ще намерите нови приятели – ако тичате в парка, ходите на фитнес/аеробика/плуване и т.н. имате по-голям шанс да се запознаете с нови хора, които ще споделят вашите интереси и начин на живот.

 

3. Ще повишите физическата си активност – когато човек се храни здравословно и спортува, той боледува значително по-рядко и изкарва настинките и грипове по-леко. Спортът укрепва мускулите, ставите и влияе благоприятно на целия организъм.

 

 

4. Ще имате по-високо самочувствие – ако спазвате определен хранителен режим и тренирате няколко пъти в седмицата, то няма как да не оформите тялото си и да изглеждате добре. А привлекателният ви външен вид със сигурност ще повиши вашето самочувствие и има защо!

 

5. Ще бъдете по-концентрирани – хората, които спортуват и не лишават организма си от важни хранителни вещества, са по-концентрирани и запомнят повече информация.

 

6. Ще се радвате на по-дълъг живот – всеки един порок скъсява живота ни. При положение, че не пушите и пиете рядко (или изобщо не близвате), то вие ще живеете дълги години и ще се радвате на старините си, без да има нужда някой да ви отглежда като малко дете.

 

7. Ще спите като къпани – когато човек спортува активно, той има здрав сън.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckingFreak
преди 12 години

Като цяло тези неща са повтаряни над 100 пъти и се знаят, но е добре да се четат от новите поколения, защото все повече и повече започват да се хранят само с бързи храни, разчитайки единствено на бързия си метаболизъм, за да изглеждат добре. Не се замислят въобще какво приемат и какво причиняват на организмите си....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия