Как да се гримираме според формата на очите

2012-06-01 16:28:00
Как да се гримираме според формата на очите
Снимка: sxc.hu

Формата на очите определя какъв грим трябва да поставя една жена, така че да подчертае красотата им и да скрие някое несъвършенство. Предлагаме ви съвети за това как да се гримирате според индивидуалните особености на очите ви:

 

Грим за очи разположени по-навътре

 

Изберете светли и седефени нюанси на сенките. Те ще направят очите ви да изглеждат по-големи. Нанесете светли сенки на клепача от вътрешния ъгъл до външния и малко по-навън от края на окото. Светлите цветове се поставят в средата на клепача, а тъмните – върху или точно над подвижната част на клепача. Разнесете тъмните нюанси нагоре и навън.

 

Грим за широко разположени очи

 

Можете да намалите разстоянието между очите, ако нанесете по-тъмен нюанс на сенките от външния ъгъл на окото до средата на клепача. Нанесете по-светли сенки от средата на окото до вътрешния ъгъл. Смесете двата цвята добре в средата на клепача, за да няма рязка граница.

 

Грим за много близко разположени очи

 

Нанесете коректор върху вътрешния ъгъл на очите. Използвайки очна линия, направете тънка линия по дължината на горните мигли, която постепенно да се удебелява към външния ъгъл на окото. Нанесете тънък слой светли сенки от вътрешния ъгъл до средата на клепача. След това сложете по-тъмен нюанс от средата на клепача до външния ъгъл. Смесете двата цвята добре в средата на клепача, за да няма рязка граница. Използвайте повече спирала върху миглите във външната част на окото.

 

Грим за очи, чиито външен ъгъл сочи надолу

 

Нанесете очна линия близо до миглите на горните клепачи, след това разнесете сенките по дължината в най-вдлъбнатата част на клепача във външните 2/3 части на очите. За да повдигнете визуално очите, нанесете спирала за плътност.

 

Грим за азиатски тип очи

 

Нанесете светли сенки на клепачите. Използвайте молив, за да направите дебела, опушена линия по дължината над горните мигли ( достатъчно дебела, че да се вижда при отворени очи). Под долните мигли направете по-тънка линия. За да направите очите си визуално по-широки, нанесете кафяви сенки на веждите. Поставете 2-3 слоя спирала за плътни мигли.

 

 

За носещи очила

 

Ако рамките ви са в ярък цвят, не е нужно да добавяте цвят със сенки. Обърнете внимание на миглите и ги акцентирайте. По-тъмна спирала - по-добре, така че заложете на черна, а не на кафява.

 

Тайната на големите очи

 

Тъмните сенки правят очите визуално по-малки, по-вдлъбнати, докато светлите ги правят по-големи и по-отворени. Ако искате по-мека и замечтана визия, нанесете сенките след поставянето на молив или очна линия.

 

Ако искате по-драматично излъчване, сложете първо сенките и после ги очертайте с молива или очната линия. След това извийте миглите, за да им придадете форма. Накрая сложете спирала за обем. Никога не очертавайте с очна линия или молив вътрешния ъгъл на долните мигли, защото това ще смали визуално очите ви.

 

Още полезни статии четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия