Тийнейджърите и сексът

За младите читатели

2018-03-27 14:00:00
Тийнейджърите и сексът
Снимка: Pixabay

Въпреки че бременността сред непълнолетните е намаляла през последните години, статистиките все още сочат, че младите, които водят полов живот не са достатъчно запознати с предпазните мерки по време на секс.

 

Статистика

 

Според проучвания повечето тийнейджъри използват контрацептиви по време на полов акт, но често не го правят нито методично нито правилно.

 

82% от забременелите непълнолетни момичета се ужасяват от идеята да имат дете и прибягват до аборт (като често не казват дори на родителите). 

 

В останалите случаи появата на наследник става пречка за завършване на средно образование, а понякога и до нежелан брак.

 

Института "Guttmacher" установи, че 24 държави не позволяват на непълнотелетни да закупуват презервативи без разрешението на техните родители. Но дали това ги спира от полов контакт?


Какво казват учените?

 

"Днес тийнейджърите имат огромен достъп до информация. Но за съжаление образователната система ги запознава много повече с половите болести, отколкото с възможността за забременяване.

 

Много от младите двойки разчитат на това, че "си имат доверие" и следователно няма никаква опасност при липса на контрацептиви. Но един от 8 незащитени акта води до бременност - нашата биология е направена, за да създаде потомство", казва Д-р Филипа Гордън.

 

"Съветвам родителите да започнат да говорят с децата си свободно за секс още от ранните години на пубертета (12-13).

 

Не мислете, че щом вашето дете не говори за секс, това означава, че не го прави. Съветвам дори да се дават презервативи на юношите, които често от срам не си ги купуват сами. Това ще понижи шанса да станете баба и дядо съвсем неочаквано", казва Д-р Дейвид Хил.

 

Срам ви е да си купите презерватив?

 

Ако сте решили да имате сексуален контакт, купете си презерватив. Не се тревожете какво ще си каже жената в аптеката - тя не само че няма да ви се смее, но дори ще се зарадва, че вие сте млад човек, който осъзнава отговорността от секса. Не мислете, че вие сте първият тийнейджър, на който тя ще продаде презерватив.

 

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия