Кой е вашият плод според зодията?

Вижте кой е вашият

2018-07-23 18:00:00
Кой е вашият плод според зодията?
Снимка: Pexels

Овен - Праскова

 

Като първи знак в зодиака, овенът се свързва с енергията, раждането, детството. Според китайската митология прасковата е символ на вечна младост и подвижност. 

 

Телец - Круша

 

Телецът е земен знак и често се свързва със земните удоволствия. Сладък като крушата. В китайската култура тя е символ на просперитет, богатство, удоволствие, които са важни за телеца.

 

 Близнаци - Лимон

 

Лимонът е символ на зараждането на позитивната енергия и "изстискването" на негативното. Такава полярност е характерна за близнаците, те си сменят мненията и настроенията, но винаги остават позитивни. Жълтото също се свързва с радостта.

 

 Рак - Смокиня

 

Ракът е закрилник на семейството и дома. Смокинята пък е символ на плодородието и изобилието, според древните египтяни, затова е най-добрият плод за раците.

 

 Лъв - Пъпеш

 

Пъпешът се свързва с лукса, богатството, креативността и ненаситността. Лъвът пък обожава удоволствията, умее да се забавлява и държи на лукса и удобствата.

 

 Дева - Портокал

 

Този зодиакален знак винаги се е свързвал с чистотата, непорочността. В християнската символика портокалът е символ на невинността, девствеността, така че е идеален за девите. Носи и тяхната елегантност.

 

 Везни - Ягода

 

Везните са управлявани от Венера - планетата на любовта, романтиката, хармонията, приятелството. Ягодата е червена и наподобява формата на сърце, затова също се свързва с обичта и тези топли чувства.

 

 Скорпион - Нар

 

Скорпионът е мистериозен, често го свързват с потайността, смъртта, прескачането на граници. В историята за Персефона от гръцката митология, се казва, че похапването на Нар е това, което е държало затворника на Персефона в подземния свят. А и нарът е нетрадиционен и не много познат за всички.

 

 Стрелец - Грозде

 

В древноримската митология, Бакxус, богът на разврата, обожавал грозде и създаваното от него вино. Стрелецът също обича да се наслаждава на живота, дори понякога това, което прави да не е морално. Впуска се в приключения и гроздето най-добре отразява свободния му дух.

 

 Козирог - Ябълка

 

За козирога са важни решителността, трупането на знания, подобряването на способностите. Ябълката, още в Библията, е била забраненият плод, този плод, който носи едно ново знание.

 

 Водолей - Слива

 

Водолеите са родени в края на зимата, когато може да има най-суровите студове, но и някои последни дни от февруари да напомнят за идването на пролетта. В китайската култура сливата се свързва именно с оцеляването в студа и приветстването на пролетта и новите надежди. Водолеите са адаптивни.

 

 Риби - Череша

 

Като последен знак от зодиака, рибите се свързват с пътуването на душата след смъртта, с мъдростта, която идва с възрастта. В Китай черешата се смята за символ на безсмъртието и започването на нов живот. Освен това рибите са крехки и сладки като този плод.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pipinana
преди 5 години

mnogo neobi4aino sravnenie


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия