„Стопанинът е 100% отговорен за поведението на своето куче.“, категорични са специалистите.След случая с нахапаното от ротвайлер дете в столичния квартал Люлин и поредния случай на животинска агресия в страната – чия е отговорността за възпитанието на домашните любимци?

 

Екипът на „Околосветско“ отива на гости на училище за кучета. Първите 7 години, условно казано, оказва се са важни не само за децата, а и за кучетата. Оставете кучето си на детска градина и оставете педагози и специалисти да се грижат за неговото възпитание.

 

Специален „пъпи клас“ учи опашатите любимци на добро поведение.„Става въпрос за най-малките кученца, които не би трябвало да са изградили у себе си агресивни реакции. Най-малките животни подлежат на превъзпитание и превенция.“, споделиха експертите пред камерата на предаването.

 

Кои кучета могат да бъдат заведени на детска градина и как играта и забавлението може да възпита едни добри домашни любимци?„Адаптивният период при кучетата приключва до двайстата седмица. Затова имаме и възрастово ограничение.

 

“Как се социализират и възпитават домашните любимци и къде грешим, когато контактуваме с животните – за нашите погрешни сигнали, които изпращаме съвсем несъзнателно.„Човек прави накуп поне 5 грешки, когато иска да контактува с животното.

 

Избягвайте втренчения поглед, усмивката и навеждането напред. Оставете кучето да ви подуши и то да избере кога да се случи контакта.“, съветват от училището за кучета.

 

 
 

Автор: Криси Табачка