Гимнастика за стегнат ханш

2016-02-15 18:11:00
Гимнастика за стегнат ханш
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета искат да имат стегнат ханш. Това се оказва трудно, тъй като ханшът е една от най-проблемните и податливи на надебеляване зони. Често около него се образува и целулит, който се премахва с много усилия. Обикновено жените се опитват да придобият стегната и изваяна фигура чрез глад, но този подход е много грешен. Трябва да си набавят всякакви вещества, а тайната се крие в движението. Спортът стяга тялото и го освобождава от портокаловата кожа. Ето няколко упражнения за стегнат ханш.

 

Легни по корем, свий ръцете под брадичката и повдигай всеки крак по 10 пъти, едни след друг, като дишаш равномерно и стягаш мускулите на ханша.

 

Легни по гръб с ръце, изпънати до тялото, коленете свити, стъпалата раздалечени. Вдишвайки, повдигай тялото от кръста надолу, като се опираш на раменете, после го отпускаш, но без да достигне до пода, и повдигаш отново. Изпълнявай упражнението 10 пъти последователно.

 

Застани на колене с длани, опрени в пода. Повдигни свит единия крак и, вдишвайки, го изпъни назад, като стягаш мускулите на ханша. Изпълни 10 пъти и сменяй крака всеки път. Правите 2 серии от това упражнение.

 

 

Ако водиш заседнал начин на живот, прави тези упражнения редовно (препоръчително поне четири пъти седмично). Всеки път увеличавай бройката. Най-важното обаче е да не забравяш да дишаш. Много хора го правят и затова почервеняват, уморявайки се много бързо. Ако дишаш правилно, ще издържиш на много по-голяма бройка упражнения. Не е задължително всеки път да правиш едни и същи упражнения. Можеш да редуваш горните със следните:

 

Застани права. Краката са леко разтворени. Ръцете са свити в юмрук и са опънати на височината на раменете. Вдишвай. Юмруците са с пръсти, обърнати нагоре.

 

Издишай и обърни юмруците с пръстите надолу. След това вдишвай и върни пръстите надолу. След това вдишвай и върни пръстите в изходно положение.

 

Поеми дълбоко въздух, като отпускаш постепенно ръцете и при издишването ги притисни към корема.

 

Цикълът от трите упражнения се прави десет пъти. Препоръчва се това да става веднъж дневно – сутрин или вечер преди хранене. За един месец при редовно изпълнение упражненията ще покажат ефекта си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kosio
преди 8 години

nqmam tarpenie da si stegna han6a


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия