Няколко упражнения за стегнат и плосък корем

2016-01-29 16:13:00
Няколко упражнения за стегнат и плосък корем
Снимка: freedigitalphotos.net

Да, в момента е зима и от многото дрехи не може да се видят тлъстинките на коремчето, което неминуемо се получава този сезон. Обаче скоро ще дойде време, в което ще трябва да свалиш дрехите и да облечеш по-тънки, които очертават тялото ти. А за да имаш хубаво такова, трябва да започнеш да тренираш още отсега. Предлагаме ти миникомплекс от упражнения, който ще ти помогне да коригираш фигурата си. Можеш да ги изпълняваш и без предварително загряване, въпреки че винаги преди тренировка е хубаво да има такова. За да бъде ефикасна работата ти, изпълнявай следните условия:

 

Не отделяй кръста си от пода, за да не се създава допълнително напрежение в кръста. Това може да нанесе поражения върху него после – болки например.

 

Не отпускай мускулите на корема. През цялото време те трябва да са напрегнати.

 

Контролирай дишането си – вдишвай при повдигане на тялото и издишвай при връщането му на пода.

 

Тренирай редовно и с желание. Тези прости, но изключително полезни упражнения само за няколко седмици ще направят корема ти стегнат и плосък. А ето и упражненията.

 

 

Упражнение 1. Легни по гръб, сгъни колене и стъпи на пода. Постави ръце на тила – лактите са насочени встрани. Повдигни главата и горната част на гърба бавно нагоре. Не дърпай с ръце и глава. Бавно върни в изходно положение. Това упражнение е за мускулите в средната част на корема.

 

Упражнение 2. От същото изходно положение протегни ръце назад, кръстосай китките си и долепи длан до длан. Бавно повдигни раменете си нагоре и в същото време протегни ръце напред към коленете. Не дърпай с глава, между брадичката ти и гърдите винаги трябва да има един юмрук разстояние. Задръж в това положение 10-12 секунди. Върни се в изходно положение. Не задържай дишането си. С това упражнение работиш върху мускулите в средната част на корема.

 

Упражнение 3. За скосените странични мускули на корема. Повдигни левия крак и стъпи на коляното на десния. Дясната ръка постави на тила, а лявата - встрани и подпри длан на пода. Бавно се повдигни и опитай да докоснеш с десния лакът лявото коляно. Не отделяй кръста си от пода. Върни се в изходно положение.

 

Упражнение 4. За мускулите в долната част на корема. От лег сгъни крака в коленете, кръстосай глезени и ги повдигни нагоре. Отпусни ръце свободно край тялото. Бавно изпъни крака напред, без да докосваш пода. Вдишай. Докато издишваш ги върни в изходно положение.

 

Упражнения 1, 2 и 4 повтаряй не по-малко от 32 пъти, а 3 – по 16 пъти вляво и вдясно с малка почивка. Целия комплекс изпълнявай по 4-5 пъти в седмицата и постепенно увеличавай броя на повторенията.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия