Идеи как да не се отказваш от редовните тренировки

2016-01-21 11:59:00
Идеи как да не се отказваш от редовните тренировки
Снимка: iStock

В началото на годината много хора започват да спортуват активно, защото това е едно от новогодишните обещания, които са си дали. С течение на времето обаче мотивацията им се изпарява и те зарязват постепенно тренировките.

 

Истината е, че всеки човек е преминавал през такъв момент и тези, които не са се отказали, спортуват активно и до ден-днешен.

 

Да гониш своите фитнес цели може да бъде трудно поради постоянното предизвикателство, което отправяме сами на себе си.

 

Как да запазиш мотивацията си за редовни тренировки?

 

Спортувай заедно с приятели – тренировките с верни другари са много по-приятни и имат куп предимства. Когато те домързи да тренираш, твоят приятел ще те мотивира да не пропускаш тренировка и обратното. Ако твоите приятели не искат да спортуват заедно с теб, може да се запишеш на някакъв спортен лагер, кросфит сесии, групи за тичане и т.н.

 

 

Награждавай се – хубаво е от време на време да се самонаграждаваш за постигнатите резултати. Когато постигнеш някаква по-голяма цел, може да се поглезиш с нещо – шопинг, масаж, разходка сред природата и т.н. Важното е да НЕ се глезиш с някаква висококалорична храна, защото така целият ти труд ще отиде на кино.

 

Не си търси оправдания да пропускаш тренировка – често не отиваш да спортуваш, защото сам си намираш най-различни причини – имаш мускулна треска от предишната тренировка, навън е много студено, имаш махмурлук и т.н. Може на пръв поглед да ти се струват тези оправдания ОК, но това не е така. Бъди честен пред себе си и се замисли дали след тренировка няма да се чувстваш много по-добре.

 

Заложи на бързата тренировка – не е необходимо да прекарваш часове наред във фитнес залата, за да постигнеш така желаните резултати. Препоръчително е от време на време да правиш бързи тренировки у дома. В интернет има най-различни идеи за домашни упражнения, потърси и намери тези, които най-много ти допадат.

 

Кажи „не“ на еднообразието – за да не ти омръзнат тренировките и да се откажеш, трябва да ги разнообразяваш. Във фитнеса има няколко добре познати компонента – сила, кардио, гъвкавост и т.н. Може да ги редуваш, за да упражняваш различни групи мускули и да си разнообразяваш тренировките.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия