Хапче вместо фитнес

2016-01-05 20:30:00
Хапче вместо фитнес
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че в момента да се ходи на фитнес и да се оформя тяло е много модерно (особено сред тийнейджърите), има и такива хора, които ги мързи да се движат, но искат да имат перфектно тяло. Има и такива, които не ги мързи, но е невъзможно да спортуват, но нямат физическата възможност както тези, които ги мързи. Това за тях вече ще бъде почти възможно с помощта на хапче, по което в момента работят учени. Планира се то да замени фитнеса. Ето още информация по въпроса.

 

Учени разработват хапче, което може да постига точно това, за което споменахме в горните редове. Те са провели мащабно проучване, за да разберат точните ефекти, които физическите упражнения имат върху тялото. Създаден е архитектурен план за тренировки, който полага основите на бъдещи лечения. Крайната цел е да се пресъздадат ефектите на тренировките. Дълго време се смяташе, че има много различни ефекти от упражненията, но тези специалисти са първите, които създават тази карта и вече знаят тяхната сложност.

 

 

Откритията на учените показват, че упражненията водят до хиляди молекулярни промени в мускулите. За целта са били взимани мускулни проби от доброволци преди и веднага след упражнения. Оказва се, че промените са толкова сложни, че в момента не съществува едно хапче, което да може да провокира мускулите. Затова първата стъпка за учените ще бъде да използват събраната информация, за да създадат наръчник за тренировки, който да се използва от хора с болести. След това предстои и работа по създаване на самото хапче, което да мотивира тези молекулярни промени. Но според специалистите ще отнеме минимум десетилетие, преди то да е готово.

 

Изрично се подчертава, че целта на проекта не е да помага на мързеливите да не тренират. Хапчето ще е от полза на хора, които поради една или друга причина нямат физическата възможност или сила да се натоварват. Така че ако си от хората, които са в състояние да се движат, но просто ги мързи, замисли се за тези, които имат желание, но не и възможност да спортуват. Спортът е здраве и щом си в състояние да се движиш, възползвай се. Пък и така ще бъдеш по атрактивен за противоположния пол.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия