Открий своя спорт

2016-01-03 15:01:00
Открий своя спорт
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортът е здраве. За съжаление в днешно време все по-малко подрастващи намират време да се занимават с някакъв вид спорт. Основната вина за това е на родителите. Те би трябвало да се сетят да запишат децата си от малки на някакъв вид спортно мероприятие или поне да ги възпитават да обичат спорта, да им пускат състезания и т.н. Много модерно в момента сред тийнейджърите (особено при момчетата) е да се ходи на фитнес. Това обаче не е спортна дисциплина. Редом с ходенето на фитнес те взимат и разни добавки под формата на прахчета и капсули, за да изградят по-здраво тяло. Това обаче е грешка. А има и много други начини  да поддържаш физическата си форма. Важно е да откриеш кой ти харесва най-много. Ако избереш нещо, което можеш да правиш заедно с приятелите си, удоволствието ще бъде още по-голямо. С каквото и да се занимаваш, важното е да си облечен/а подходящо и да имаш необходимата екипировка.

 

 

Колко упражнения да правиш на ден? Специалистите препоръчват поне час физически занимания ден. Не е задължително това да са тренировки. Всичко, което кара сърцето ти да бие бързо върши работа. Бързото ходене до училище, тичането из двора, танцуването, дори някоя домакинска работа (повод да помагаш на майка си) или почистването на градината са подходящо физическо натоварване. Зависи колко сериозно се занимаваш с дадения спорт. Ако е само, за да се чувстваш физически добре и за удоволствие, два пъти в седмицата по час-два е достатъчно. Но ако искаш да се занимаваш сериозно, най-вероятно е нужно всеки ден да бъдеш в залата.

 

Няколко идеи, ако все още не знаеш какво искаш. С приятели: каране на ролери, крос в парка, каране на скейтборд, кънки на лед, скачане на въже, каране на велосипед (винаги слагай каска и светлоотражателна жилетка, проверявай дали работят светлините), разходка (колкото по-бързо, толкова по-добре). На игрището: футбол, волейбол, хокей, баскетбол, ръгби, народна топка. На закрито: скачане на батут, аеробика, танци, гимнастика, зумба, пилатес, йога, бойни изкуства, тенис на маса. С ракета: тенис, скуош, бадминтон, рокетбол. Във водата: плуване, водна топка, водна аеробика, сърф, водни ски, уиндсърф. Има достатъчно разнообразие, стига да поискаш. Спортувайки също така можеш да намериш много приятели, а и нова любов…

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия