Начините, по които да изгаряш калории в зависимост от времето, което имаш

2015-10-14 16:34:00
Начините, по които да изгаряш калории в зависимост от времето, което имаш
Снимка: freedigitalphotos.net

За жалост вече повечето млади хора имат доста натоварено ежедневие и дори да искат да спортуват, нямат нужното време. Ако ти си от тях и имаш прекалено много уроци/работа и затова не намираш време за сериозни тренировки, ще ти дадем няколко съвета как да се раздвижваш и изгаряш калории според свободното време, с което разполагаш.

 

Ако не разполагаш с почти никакво време:

 

Стой прав/а. Много често стоенето на крака може да даде по-добри резултати от едночасово прекарване в залата. Да, по време на училище няма как да стоиш прав/а, но след това вкъщи докато учиш можеш да четеш урока си на крак, вместо седнал/а. Разбира се не те караме да стоиш толкова, че да те заболят краката, но около 15 минути не е лошо да се прави това „упражнение”.

 

 

Хидратирай се. Частичната дехидратация може да се отрази на настроението и концентрацията ти. Затова винаги имай в себе си бутилка с вода. Също така колкото повече вода пиеш, толкова по-често ще се разхождаш до тоалетната, което все пак си е движение. Това не означава да се наливаш, ами просто да не се оставяш дълго време без вода.

 

Разхождай се докато чакаш. Когато чакаш автобуса да дойде стоиш на едно място и нищо не правиш. Размърдай се. Или по-добре изобщо не използвай градски транспорт, разхождай се. Така хем няма да се налага да се буташ в натъпканите превозни средства, да чакаш в задръстванията и да миришеш потта на хората, хем ще изгориш няколко калории и ще се раздвижиш. Ако пък живееш много далече, за да ходиш пеша, слез 1-2 спирки по-рано.

 

Ако имаш малко свободно време, но все пак доста ограничено:

 

Работи върху корема си. Докато си в час и ти е скучно или докато седиш на работното място стягай и отпускай коремните си мускули. Ще видиш, че ще даде ефект и ще имаш по-стегнат корем. Това движение е много важен фрагмент от спортните танци, по този начин се получават едни от най-характерните им чупки в ханша.

 

Ако имаш повече от 45 минути свободно време:

 

Това е перфектното време за една пълноценна тренировка. Запиши се на спорт! И ако не ти се ходи сам/а, вземи някой приятел с теб, ще бъде забавно. Ще се запознаете с нови хора и най-важното – ще влезете във форма.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия