Как да си стегнеш тялото си

2015-11-08 16:04:00
Как да си стегнеш тялото си
Снимка: freedigitalphotos.net

Имаш нужда спешно да влезеш във форма? Ние ще ти покажем няколко упражнения, с които да стегнеш ръцете, корема и дупето си. Ако ги правиш поне 2 пъти в седмицата, ще има незабавен резултат.

 

Упражнение 1. Напади. Застани в позиция: изправена с крака на ширината на бедрата, сключени ръце, присвити в лактите и с хавлиена кърпа под лявото стъпало. Плъзни левия крак назад до клек (кърпата улеснява това). Върни се в изходно положение. Направи 15 повторения, а след това смени страните. Направи 3 серии. Трябва да знаеш, че таймингът е всичко.  Използвай интервали, за да увеличиш калориите, които ще изгориш впоследствие. Опитай да редуваш 5 бързи прикляквания с 5 бавни такива.

 

Упражнение 2. Пясъчен часовник. Застани с крака, които да са широко разтворени и стъпала, извити навън на 45 градуса с ръце зад тила. Приклекни, за да застанеш в поза плие. Наведи се наляво, докосвайки с левия си лакът лявото коляно. Върни се в центъра и след това повтори на другата страна. Това е едно повторение. Редувай страните 20 пъти. Направи 3 серии. После засили ефекта като на последното повторение за всяка страна задръж лакътя си до коляното максимално дълго. Трябва да се стремиш да стигнеш 30 секунди, за да стегнеш максимално коремните мускули.

 

 

Упражнение 3. Силни рамене. Застани с разтворени крака. Наведи се и пръстъпвай с ръце напред, докато тялото ти образува прав ъгъл. Свий лактите, навеждайки челото си към пода. Изправи ръцете си. Направи 3 серии с 15 повторени. Ако искаш да разчупиш повече упражнението, вместо стъпалата ти да са на пода, подпри ги плътно до стената. Така без да се местиш, упражнението става много по-трудно.

 

Упражнение 4. Стегнато дупе. Застани с крака на ширината на бедрата, с ръце отстрани и с длани, сочещи напред. Свий лявото коляно и след това изпъни левия крак на височината на бедрата. Направи обратно движение и изпъни левия крак зад теб, навеждайки гърдите си към пода, така че тялото ти да образува права линия от главата и петите. Направи 15 повторения и след това смени страните, за да завършиш серията. Направи 3 серии.

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия