Най-модерните женски спортове [+ видео]

2015-10-19 16:45:00
Най-модерните женски спортове [+ видео]
Снимка: YouTube

В днешно време има огромно разнообразие от спортове, благодарение на които да поддържат тонуса си и външния си вид. Виж кои са най-разпространените спортове и си избери този, който ти се струва най-подходящ за теб:

 

Тае бо – в превод означава „тае“ - на корейски крак и „бо“ - идва от „box“ и се отнася за комбинациите за горната част на тялото. Тоест това е съчетание между бойните изкуства и аеробиката. Тази тренировка ти дава възможност да гориш калории, да станеш издръжлив, силен и координиран. Хореографията на тае бо-то е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки.

 

 

Спининг – представлява групова аеробна тренировка, при която натоварването е доста високо. Спинингът е подходящ за хора, които спортуват редовно и са издръжливи. Тренировката се осъществява с помощта на специален велоергометър, наречен спинер, на който колелата са създадени, така че да имитират колоездене във външна среда. По време на тренировката темпото постоянно се променя, като всичко това се случва на фона на силна и мотивираща музика.

 

Зумба – тренировката представлява забавни танци – ча-ча, салса, меренге и др., които натоварват интензивно цялото тяло и се горят доста калории. Танцовите стъпки са лесни и бързи за запомняне и тренировката преминава с много настроение. В края на занаятието ще бъдеш много изпотена и с усмивка на лицето.

 

Пилатес – води до общо стягане на тялото, без да се образува допълнителна мускулна маса. По време на тренировката се работи доста върху мускулатурата на корема, ханша и таза. Работи се за гъвкавост, сила и издръжливост. Тренировките по пилатес водят до прибиране и оформяне на тялото, но не и до интензивно горене на мизнини.

 

Инсанити – упражненията са лесни за изпълнение, но въпреки това тренировката е изключително атлетична и трябва да си в много добра физическа форма и да нямаш травми, които да ти пречат да се раздаваш на максимум. В тренировката има упражнения заимствани от доста известни спортове като футбол, баскетбол, ски, кънки, лека атлетика, бойни изкуства и т.н. Най-важното при тази тренировка е всяко упражнение да бъде изпълнено максимално правилно и интензивно.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия