Как да стегнеш краката си

2015-10-16 18:00:00
Как да стегнеш краката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече те запознахме с няколко бюти трикчета, с които краката ти да изглеждат добре. Те обаче не са достатъчни. За да имаш крака, които да правят впечатление на всички (дори на жените), те трябва да бъдат стегнати. Ще ти покажем няколко упражнения за целта, които ако изпълняваш редовно ще дадат много добър резултат.

 

Легни по гръб с вдигнати и изпънати ръце, сочещи тавана. Вдигни краката, докато и бедрата, и коленете се свият под прав ъгъл. След това започни да отпускаш бавно към пода изпъната дясната ръка и изпънат десния крак. Задръж малко, а след това повтори с и с левия крак и ръка. Направи две серии с 12 повторения. Ако не можеш да издържиш на голямото напрежение и мускулите на корема и краката те болят, задръж коляното свито, докато отпускаш крака на пода. Така ще бъде по-леко, но същевременно ефикасно.

 

 

Странично приклякане. Застани с леко разтворени крака и ръце на хълбоците. Пристъпи с десния крак вдясно (той е леко присвит), колкото можеш, докато задържаш левия максимално изпънат. Върни се в изходна позиция и повтори това упражнение 12 пъти, след което смени страните и го изпълни още толкова. Ако си напреднал/а в спорта и си достатъчно разтегнат/а, за да засилиш ефекта вземи една гира (колкото килограма можеш да издържиш, но не се пресилвай) и дръж ръцете изпънати и вдигнати на височината на раменете.

 

За да стегнеш и дупето. Вземи във всяка ръка по една 3-килограмова гира (ако ти е прекалено тежко, вземи най-леката докато свикнеш) и застани с разтворени крака. Наведи се от кръста надолу, докато вдигаш изправен левия крак, докато торсът ти и левият ти крак застанат паралелно на земята. Върни се в изходна позиция. Направи го 10 пъти, след което смени страните.

 

Застани с леко разтворени крака и ръце отпуснати отстрани. Вдигни левия крак така, че лявото стъпало да е на височината на десния крак и прегърни лявото коляно. Пусни коляното и пристъпи с левия крак няколко крачки напред в полуклекнала позиция. Сега се отблъсни от лявата пета, за да се изправиш, като вдигаш дясното стъпало, стремейки се да не докосваш с него пода. Вдигни от това положение десния крак, докато стъпалото му застане на височината на лявото ти коляно, и го обгърни все едно го прегръщаш. Повтори с пристъпване на десния крак. Направи три серии с по шест повторения.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ivanznikolov
преди 4 години

якоооо

ina.ivanova
преди 4 години

стегнатите крака са важни

ivanznikolov
преди 4 години

слаб акъл - здрави крака


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия