Как да се раздвижиш сутрин

2015-09-29 16:54:00
Как да се раздвижиш сутрин
Снимка: freedigitalphotos.net

За да изглежда тялото ти стегнато е необходимо да спортуваш или да правиш някакви упражнения. Ще те запознаем как само за 8 минути сутрин е възможно да раздвижиш мускулите на гърба, раменете, ръцете и краката. Тези упражнения са подходящи и за загрявка преди сериозна тренировка.

 

Първо упражнение. Застани в изправен стоеж, краката да са разтворени на ширината на раменете. Хвани ръцете си, кръстосвайки пръсти, и ги приближи към гърдите. Започни да клякаш, като се опитваш да докоснеш с лакти коленете си. Важно е гърбът да бъде изправен през цялото време, иначе ще се получи нежелано напрежение в поясните прешлени! Повтори 10 пъти.

 

 

Второ упражнение. Изпълни същите прикляквания, но при изправянето на краката изпъвай нагоре свитите ръце. Повтори 10 пъти.

 

Трето упражнение. Застани прав/а, краката отново са на ширината на раменете, а ръцете - изпънати напред с дланите надолу. Свий пръстите в юмрук, лактите са полусвити. С усилие изтегляй една след друга ръцете в страни, все едно опъваш лък. По време на упражнението лактите трябва да са успоредни на пода. Изпълнявай разтяганията точно и ритмично, най-добре на подходяща музика. Повтори 20 пъти на всяка страна.

 

Четвърто упражнение. Изпълнявай клекове, като същевременно очертаваш кръгове с ръцете, които са с преплетени пръсти. Повтори 20 пъти, сменяйки посоката на движенията на ръцете.

 

Пето упражнение. Отново прави клекове, но свивайки краката, отпускай „заключените" ръце към лявото бедро. При изправяне изпъвай ръцете нагоре и надясно, обръщайки в същата посока и торса. Повтори 10 пъти, а след това още 10 в обратна посока.

 

Шесто упражнение. Изпълни клекове, както в упражнение 5, но добави и движения с краката. Когато правиш извиване надясно, повдигай десния крак и се старай да докоснеш с коляното левия си лакът. Повтори 10 пъти, а после още 10 в обратната посока. Според експерти това упражнение е изключително ценно, тъй като същевременно стимулира спазването на равновесие. Освен това удължава младостта, защото е реално средство за профилактика срещу атеросклероза на кръвоносните съдове на главния мозък.

 

Седмо упражнение. Заеми изправен стоеж, краката са на ширината на раменете. Изпъни ръцете напред, след това - силно назад, опитвайки се да докоснеш лопатките на плещите си. Важно е гърбът винаги да е изправен! Върни се в изходно положение и повтори 16 пъти. Правейки тези упражнения всекидневно, в рамките на един месец ще забележиш осезаеми резултати. Успех!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия