Клековете, които ще направят дупето ти стегнато и добре оформено

2015-02-10 14:01:00
Клековете, които ще направят дупето ти стегнато и добре оформено
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако искаш да имаш малко стегнато дупе и изваяни крака, трябва редовно да правиш клекове. Те ще повдигнат задните ти части, ще оформят бедрата ти и ще увеличат гъвкавостта и координацията на цялото ти тяло. Ето ти идеи за няколко вида клекове, които ще ти помогнат да се сдобиеш с атрактивно дупе:

 

Класически клек - разтвори краката на нивото на раменете, гърбът е изправен, а ръцете са опънати назад. Клекни колкото е възможно по-ниско, дръж гърба изправен и задръж така няколко секунди, след което се върни в изходна позиция. Направи 15-20 повторения.

 

 

Клек с тежести – краката са разтворени на нивото на раменете, гърбът е изправен, а ръцете са опънати напред на нивото на гърдите и държат тежести. Клякаш възможно най-ниско, като се стараеш ръцете ти да са неподвижни. Направи 10-15 повторения.

 

Клек с подскок – сгъни ръцете си в лактите и ги постави на тила. Направи половин клек, все едно сядаш на столче. След това отскочи рязко и възможно най-високо. След като се приземиш, започни отначало. Направи 20 повторения.

 

Клек на един крак – разтвори леко краката, опъни ръцете напред, за да запазиш равновесие и повдигни левия крак. Започни да приклякаш, като в същото време повдигаш левия крак. Задръж така за 1-2 секунди, след което се изправи. След това смени краката. Повтори 10 пъти.

 

Напади с тежести – вземи две гири и постави десния пред левия крак. Бавно пренеси тежестта на десния крак и приближи лявото коляно максимално близо до земята. Задръж така няколко секунди и се върни в изходна позиция.

 

Преди да започнеш с упражненията, трябва да направиш хубава разгрявка, за да избегнеш нежелани контузии.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия