Няколко причини да не пропускаш сутрешната тренировка

2015-07-22 11:26:00
Няколко причини да не пропускаш сутрешната тренировка
Снимка: Dreamstime

Няма нищо по-хубаво от сутрешната тренировка. Сигурно доста пъти си чувал или чел това, но няма как да повярваш, докато не опиташ. Ние ще се опитаме да те убедим да станеш една сутрин по-рано и да тренираш, преди да тръгнеш да вършиш ежедневните си задължения. Ще ти покажем 5 причини да тренираш рано сутрин, както и 5 вкусни предложения за нискокалорична закуска:

 

1. Започваш деня си с грижа за твоето тяло – въпреки че все още си сънен и ти се спи, сутрин имаш най-много енергия и тя ще ти помогне да се съсредоточиш върху тренировката и да изпълниш упражненията правилно за постигане на максимален ефект.

 

 

2. Изграждаш си самодисциплина и контрол – след като сутрешната ти тренировка ти стане приоритет, ти ще правиш всичко възможно, за да не я пропускаш – няма да седиш до късно в дискотеката и ще ставаш час по-рано, за да имаш достатъчно време да спортуваш.

 

3. Заменяш сутрешното кафе със сутрешна тренировка – няма нужда да пиеш кафе, за да се разсъниш - тренировката рано сутрин ще ти помогне. След като приключиш с нея, задължително си приготви здравословна закуска, която ще възвърне енергията ти и ще ти даде достатъчно сили за остатъка от деня.

 

4. Придобиваш нови полезни навици – ако досега си спал до късно и не си закусвал, защото си нямал време или желание, то сега със сигурност ще успееш да влезеш в тренировъчен режим и ще закусваш с удоволствие, след като си се поизпотил.

 

5. Гориш повече калории – редовните сутрешни тренировки водят до засилване на метаболизма и до горене на мазнини. Хормонът кортизол мобилизира мазнините от мастните клетки и е в своя пиков момент около 8-9 часа сутринта.

 

Ако искаш да се сдобиеш с тялото, за което мечтаеш, трябва да спортуваш редовно и да се храниш здравословно. Ще ти предложим няколко нискокалорични закуски, които са полезни за здравето и които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми:

 

1. Сурови бадеми

2. Смути с кисело мляко и плодове

3. Омлет със зеленчуци

4. Протеинови палачинки

5. Шейк с извара, канела и чия

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия